SCHAAKDIPLOMA'S VOOR LEERLINGEN ROALD DAHLSSCHOOL

25 mei 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Dit schooljaar hebben opnieuw een tiental leerlingen van de Roald Dahlschool als naschoolse activiteiten schaaklessen gevolgd. Onderwijzer Stefan van der Weijden heeft de leerlingen de eerste basisbeginselen van de schaaksport geleerd.

De afgelopen maand hebben de veelvoudige schaakkampioenen van Sliedrecht, Wim Hokken en Jerry van Rekom, de laatste puntjes op de i gezet voor wat betreft de theorie van de Eerste Stap uit het Stappenplan van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. Via het stappenplan wordt spelenderwijs steeds meer en breder de techniek van de schaaksport aangeleerd. Via het Stappenplan kunnen deelnemers ook diploma's behalen.

Op 19 mei was het zover en konden de 10 leerlingen van de Roald Dahl examen doen voor Stap 1. Examinator Wim Hokken gaf de kandidaten een uur de tijd om 24 schaakopgaven op te lossen. Na het uur bleek dat iedereen was geslaagd. Van de geslaagden deed Jip Hazelhorst het het beste door met een 9 te slagen. Maar ook de overige cijfers mochten er wezen. De geslaagden zijn: Jip Hazelhorst, Rick van Heteren, Sinoe Mitonglao, Jeremy Kros , Laurens Trap, Oktay Atalay, Llan Kruijer, Aypril Kruijer, Romy Nijhuis en Rafaël Koppelaar.

Een prachtig resultaat van de leerlingen en van de schaakleraren. De geslaagden kunnen nu verder gaan met Stap 2, die ze bij Schaakvereniging Sliedrecht kunnen volgen. Elke donderdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur krijgt de Sliedrechtse schaakjeugd training voor de verschillende Stappen. Voor andere informatie kan men bij de jeugdleider van Schaakvereniging Sliedrecht terecht, Leo Koppelaar, 0184413465 of via de mail jeugd@schakendsliedrecht.nl

advertentie
advertentie