Schaakvereniging Sliedrecht verhuist: van Huifkar naar Havik

Sport

SLIEDRECHT - Sneller dan eigenlijk de bedoeling was gaat Schaakvereniging Sliedrecht van speelzaal veranderen. Vanwege een eerder geplande verbouwing van De Huifkar gaat de schaakvereniging met enige weemoed haar vertrouwde speelzaal per direct verlaten en verhuist het naar Activiteitencentrum De Havik, alwaar een prachtige zaal gemaakt te zijn voor het nodige schaakgeweld en -plezier.

En met weemoed wordt De Huifkar verlaten, want in totaal heeft Schaakvereniging Sliedrecht van haar 78 jarig bestaan maar liefst 49 jaar gebruik gemaakt van de bovenzalen van voormalig Café Schalk en De Huifkar.

De eerste periode dat de schaakvereniging in café Schalk heeft gezeten was van 1964 tot halverwege 1975. De vereniging heeft daarna één seizoen in De Bonkelaar gespeeld, om in 1976 weer terug te keren naar de vertrouwde bovenzaal, later -zalen van eerst nog café Schalk, maar later van bar De Huifkar.

Tot op heden heeft Schaakvereniging Sliedrecht in De Huifkar haar geschiedenis geschreven en successen beleefd. Daarbij heeft sfeer een enorme belangrijke plaats ingenomen, een sfeer die mede werd gecreëerd door vaste barkeepster Anita.

Aanstaande donderdag 5 juni zal Schaakvereniging Sliedrecht haar eerste clubavond houden in Activiteitencentrum De Havik. Na een zoektocht waarbij verschillende opties zijn onderzocht sluit de grote zaal van het activiteitencentrum het beste aan op de wensen van de schaakvereniging. De kans is groot dat de leden zich daar snel thuis zullen voelen. Zeker omdat ook Anita voorlopig mee zal verhuizen.

Zo kan De Huifkar eerder gaan verbouwen en kan Schaakvereniging Sliedrecht zich alvast thuis gaan voelen in De Havik.

De vijfde tot en met laatste ronde van het lopende Open Kampioenschap van de Drechtstreek zullen dus ook in De Havik worden afgewerkt, alsmede de afsluitende slotavond op 26 juni aanstaande.

Het adres van Activiteitencentrum De Havik is:

Thorbeckelaan 110, 3362 BV Sliedrecht

advertentie
advertentie