Titelverdediger Peter vd Bergh alleen aan kop in OKD 2014

Sport

SLIEDRECHT - Na de 4e ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek heeft Peter van den Bergh goede zaken gedaan op weg naar prolongatie van zijn titel. Tegen concurrent Tobias Dekker wist Van den Bergh alle aanvallen af te slaan en schoof hij zijn tegenstander vakkundig van het bord.

Kees Wessels kon nog gelijk komen met Van den Bergh. Dat zag er lange tijd naar uit, maar hij moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Arjan van der Leij, die Wessels in het eindspel versloeg.

Niels Mijnster voegde zich bij de koplopers na een zeer snelle winst op Jan ten Brinke. Ten Brinke, die de bui al voor de strijd zag hangen, moest zich al na 7 zetten gewonnen geven.

Dordtenaar Teunis den Rooijen liet tegen Peter Vis zien dat hij het schaken nog niet is verleerd. Den Rooijen opende met g4 en bracht Vis hiermee zo in de war dat deze nog nauwelijks in zijn spel kwam.

Hans Klein strafte een foutje van Melvin Holwijn meteen af en gaf de winst niet meer uit handen.

Martijn Stoker was als verwacht een maatje te klein voor Wim Pool, terwijl broer Joost Stoker geroutineerd won van Martin Prins.

Kees van der Does deed opnieuw van zich spreken door Johan van de Griend verrassend te verslaan.

Jeffrey Ouwersloot hield goed stand tegen Wim Hokken, maar moest in het eindspel toch zijn koning omleggen.

Ook Henk Prins bleef lang overeind tegen Andries Dekker, maar het krachtsverschil bleek uiteindelijk toch te groot.

Damiam Flameling in topvorm bij schaakjeugd

SLIEDRECHT - In de vijftiende ronde van de Voorjaarscompetitie bij Schaakvereniging Sliedrecht heeft Damiam Flameling laten zien dat hij in topvorm is. In een mooie partij wist hij nieuwkomer Barend van Dieren te verslaan. Door deze zege nadert Damiam de top-10.

Bovenaan speelde koploper Christiaan Verheij remise tegen runner up Gerard van Steenoven, die de top-3 nadert. Koploper Verheij zag ondanks zijn halfje dat de concurrentie verderop raakte, want Joppe den Breejen verloor verrassend van 'angstgegner' Mitchell van Vonderen.

Caelan van Eijnsbergen boekte ook een fraaie zege en wel op Miquel verhoef, terwijl Luuk van Dijk de voormalige koploper en nu nummer 3 van de ranglijst Esto Safaipour op remise hield.

Met nog 3 ronden te gaan wordt het spannend om de bekers.

Op donderdag 5 juni heeft de zestiende ronde van de Voorjaarscompetitie plaats, na de training/proefexamen Stap 2 van Wim Hokken.

advertentie
advertentie