32ste Wielerronde van Sliedrecht

20 juni 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - De Wielerronde van Sliedrecht wordt zaterdag 28 juni voor de 32ste keer gereden. Ook dit jaar mag het grote wielerevenement zich weer verheugen in een sterk deelnemersveld met veel prominente renners uit het hele land.

,,Ondanks de teruglopende financiële mogelijkheden zijn we er in geslaagd een goed wedstrijdprogramma te presenteren met nieuwelingen, renners die uitkomen in de sportklasse en een wedstrijd over 100 kilometer voor de elite / belofte renners", zegt Henk Boer, voorzitter van het Wielercomité Sliedrecht. Verheugd is hij over de deelname van de kerverse Nederlands Kampioen Elite Zonder Contract Yondi Schmidt uit Rotterdam 27 jaar. Een andere bekende naam bij de elite/beloften is Bart van den Berg uit Wijngaarden, bekend als schaatser, nu ook actief op de fiets. Zij zullen met Ronald Roos (winnaar in 2011 en 2013 ), Patrick Kramer, Tim van Hoogdalem en Frank de Reus strijden om de overwinning, te midden van een flink peleton elite/belofte-renners. ,,We hebben in deze categorie zo'n 50 deelnemers weten te strikken. Dit komt mede door een aantrekkelijk parcours", aldus Boer.

Tevens is het comité blij dat er ook dit jaar weer een aantal Sliedrechtse en regio-renners aan de start staan, met name in de sportklasse. In deze categorie zullen onder anderen Marco van Stee, Eric Jan Jonker, Rene Lems, Dennis Lems, Michael Lems en Kees Muis verschijnen.

Bij de nieuwelingen gaan onder anderen de Dordtenaren Stefan van Drunen, Julian Dubbeld, Daan Zebel van start. Uit Nieuw Lekkerland doet Stefan Noorlander mee en Hoogbloklander Jens van den Dool.

Dikke Banden

Ook dit jaar is de 'Dikke banden Race' voor de schoolgaande jeugd van Sliedrecht in het programma opgenomen. Dit onderdeel komt wederom tot stand in een samenwerkingsverband met de Stichting Evenementen Sliedrecht. Kinderen geboren tussen 2002 en 2007 kunnen meedoen op hun eigen fiets. De eerste plaats geeft recht om deel te nemen aan de finaledag op 27 september in Leiden. De Dikke Banden Race wordt gereden in drie leeftijdscategorieën waarbij het geboortejaar bepalend is. Alle deelnemers krijgen van de organisatie t-shirt gesponsord door de Sportraad Sliedrecht. En natuurlijk zijn er de prijzen voor de winnaars. De inschrijving bij de finish is geopend vanaf 10:00 uur tot 11:00 uur.

Parcours

Het parcours van de Wielerronde heeft als start en finish de Merwestraat en loopt verder via de A. Volkersingel, het Albrechtplein en de Middeldiepstraat. Om 10.00 uur starten de nieuwelingen, de Dikke Banden Race start om 11.30 uur, de Sportklasse om 13.30 uur en de elite/beloften om 14.30 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie