Prins Willem-Alexanderschool 2x Nederlands Kampioen Schoolvolleybal

23 juni 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Voor de groepen 7 en 8 stond er afgelopen zaterdag een finaleronde voor het Nederlands Kampioenschap schoolvolleybal op het programma. De kinderen hadden er speciaal voor getraind en rond negen uur in de ochtend werd vertrokken vanaf Sporthal de Stoep naar Houten waar de wedstrijden in Sporthal de Kruisboog werden gespeeld.

Groep 7 was naast Justin den Hollander, Judith Boogaard en Evelien Lieferink aangevuld met Luuk de Groot uit groep 5. Het team begon supergoed aan zijn wedstrijden en wist de eerste wedstrijd direct te winnen. Na een gelijkspel en nog twee winstpartijen werd de eerste plek in de poule bereikt en dus kruisfinales.

Groep 8 bestond uit Wesley Boer, Shane Reemans, Jesse van Vliet, Mitchell Vet, Mart de Groot en in de eerdere wedstrijden ook Osahon Usoh. De eerste wedstrijd werd verloren maar daarna kwamen de mannen op stoom. Groep 8 werd 2e in de poule en speelde ook de kruisfinale.

Groep 7 begon supergoed aan de kruisfinales en binnen een mum van tijd stond er een voorsprong op de borden. Judith scoorde menig balletje, Evelyn haalde ze allemaal van de grond en Justin en Luuk zorgden voor de rake klappen. Maar met goed volleybal haalt groep 7 de finale. Inmiddels was ook groep 8 gestart met de kruisfinale. Fanatiek werd er gespeeld en Mart sloeg de ballen steeds harder binnen de lijnen. Met een laatste setup van Wesley en een smash van Shane werd ook door groep 8 de finale gehaald.

In de finale lieten de teams hun beste volleybal zien. Iedereen deed het supergoed en beide teams wisten de finale met prachtig volleybal te winnen.

advertentie
advertentie