Christiaan Verheij nieuwe jeugdschaakkampioen van Sliedrecht

28 juni 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Afgelopen donderdag vond de prijsuitreiking plaats van de Voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht. Jeugdleider Joost Stoker mocht de vele bekers uitdelen aan de kampioenen en hun naaste concurrenten. De nieuwe jeugdkampioen van Sliedrecht is Christiaan Verheij. De 17-jarige jeugdleider in spé is al 8 jaar lid van Schaakvereniging Sliedrecht en in deze competitie sloeg hij hard toe. Aanvankelijk speelde hij wat remises, maar daarna wist Christiaan een paar belangrijke partijen te winnen. Zo kon hij uiteindelijk als opvolger van Koos vd Berg worden gekroond.

Tweede in de eerste groep werd Gerard van Steenoven, die in zijn eerste seizoen direct indruk heeft gemaakt. Hij lijkt dan ook één van de grootste kandidaten om de nieuwe jeugdkampioen op te gaan volgen.

Derde werd Jesse Vonk, die zich ook snel ontwikkeld tot talentvolle speler. Ook hij zal in de komende seizoen titelkandidaat zijn.

De vierde plaats was voor Mitchell van Vonderen en de oudste jeugdspeler van Nederland, Roland Kop, werd keurig vijfde.

Groep 2 werd keurig gewonnen door Esto Safaipour, die heel lang ook boven de eerstegroepspelers stond. Gezien zijn jeugdige leeftijd (7) is het een fantastische prestatie nu al winnar te zijn van groep 2. Dat belooft nog wat.

Nieuwkomer Samuël Gijsen werd zeer verrassend tweede in groep 2. De 6-jarige telg van familie Gijsen ontpopt zich zeer snel tot sterke jeugdspeler.

De derde plaats was voor Tim de Waard, die in zijn eerste seizoen ook al direct op het podium eindigde.

De vierde plaats was voor Luuk van Dijk, die nummer 5, Barend van Dieren, net voor bleef.

De laddercompetitie werd een prooi voor Maarten Hartkoren, die met verve deze titel heeft verdedigd. Hij bleef al zijn concurrenten ruim voor.

Jesse Vonk eindigde keurig als tweede, terwijl Gerard van Steenoven en Esto Safaipour de derde plaats deelden. Tenslotte mocht Joppe den Breejen de beker voor de vijfde plaats in ontvangst nemen.

Zo eindigde een spannend seizoen met veel kampioene, bekerwinnaars en trotse jeugdleiders. Op naar het nieuwe seizoen dat op 4 september aanstaande zal aanvangen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie