BROERTJES KUSTERS KAMPIOENEN 2014 OP DE TENNISBAAN

29 juni 2014 om 00:00 Sport

Op zaterdag 21 juni werden in de stralende zon de clubkampioenschappen 2014 voor de jeugd van 6 t/m 11 jaar gespeeld op de tennisbanen van de SLTC in Sliedrecht. De enthousiaste jeugdtrainer , Jan Paul Schrauwen, leidde de wedstrijden.

Er werd in twee leeftijdsgroepen gespeeld. De eerste groep bestond slechts uit twee tennissers: de zesjarige Victor Kusters en de zevenjarige Robine van der Tholen. Vermeldenswaardig is dat deze twee al op zeer jonge leeftijd met tennis begonnen zijn. Victor was 4 en Robine net 5 jaar oud. Na twee wedstrijden te hebben gespeeld - waarvan ze er ieder een wonnen - was het Victor die het op punten van Robine won. Hij kreeg de gouden plak. En zij natuurlijk de zilveren!

Bij de oudere jeugd waren er acht kinderen die tegen elkaar streden om de beker. In twee poules speelden ze ieder drie wedstrijden. Hierna volgden de beslissende duels om de plaatsen 1 t/m 8. Op plaats 8 eindigde Martijn Baan Hofman. Op plaats 7 Lars Korporaal. Op plaats 6 eindigde Sietse Bot. Alle drie de jongens deden voor het eerst mee!

Op plaats 5 eindigde de meer ervaren Jochem Nieuwenhuis en op de 4e plaats Jonas de Boer. De beker voor de 3e plaats ging naar Lotte Goud.

In de finale tussen Noa van Dijk en Joris Kusters bleek de negenjarige Joris de sterkste. Hij is, net als zijn broertje Victor, al op vierjarige leeftijd voor het eerst op de tennisbaan gestapt en op de eerste zomerdag 2014 is hij kampioen geworden.

Er moet gezegd worden dat alle kinderen super hun best hebben gedaan, want zoveel hadden ze nog nooit op één dag getennist. Moe en voldaan vertrokken alle kinderen met een beker of een medaille naar huis.

SLTC kan nog veel meer jeugdleden op de banen kwijt. Kom eens een keer een les meedoen!

Voor informatie kun je terecht bij jeugd@sltc.nl We zien je graag op de tennisbaan!