Schaakcompetitie volledig van start

14 september 2014 om 00:00 Sport

Een week na de jeugd zijn ook de senioren aan de interne competitie begonnen. De eerste ronde wordt altijd geloot en zo kunnen er interessante paringen uit de hoed komen. Echt verrassende uitslagen konden niet worden genoteerd al wist Sami Al-yasin sterk te starten door oud-voorzitter Jan Veenis te verslaan terwijl Jorik Klein leraar Theo Dekker keurig op remise wist te houden.

Het kampioenschap kan dit seizoen spannend worden door de deelname van Kandidaat-meester Andries Dekker aan de interne competitie. Andries is al langer lid, maar speelde nog niet eerder mee voor het clubkampioenschap. In de hogere regionen vinden we ook nieuwkomer Teunis den Rooijen terug. Teunis heeft al even de sfeer van de vereniging geproefd tijdens het afgelopen Kampioenschap van de Drechtstreek en zal proberen het de gevestigde orde moeilijk te maken.

Ook beginnende schakers spelen graag mee aan de competitie. Zo gaat Johan Gijsen, vader van jeugdspeler William Gijsen, vooral meedoen om goed te leren schaken. Ferhat Erdogan kwam voor het eerst bij de vereniging kijken en liet zien dat hij het spel al aardig beheerst.

Het clubkampioenschap zal worden gespeeld over 30 ronden dus er is nog volop mogelijkheid voor nieuwe spelers om mee te gaan doen. Iedereen kan een keer komen kijken en vrijblijvend een partij spelen.

Bij de jeugd werd de tweede ronde van de najaarscompetitie gespeeld.

Hoewel er nog vele rondes te gaan zijn, zien we toch al een lichte afscheiding.

Zo wist in groep 1 Esto Safaipour op overtuigende wijze te winnen van mede titelkandidaat Roland Kop. Verder wisten Gerard,Mitchell en Jesse hun mindere start te herstellen. Ze staan weer op gelijke hoogte met Joppe en Maarten. Nieuweling Sujeevan moest dit keer toezien dat hij van outsider Hendrik Donders nog wat kan leren.

In groep 2 liet Tim de Waard zien dat hij zijn lessen goed volgt. Met een 100% score tot nu toe mogen we veel van hem verwachten? In deze groep hebben Luuk van Dijk en Caelan van Eijnsbergen zich nog niet laten zien. Ook zij behoren tot de favorieten.

Maar wie weet!! ook onze jongste nieuweling, Luana Mensing, heeft haar eerste punt te pakken.

Aan al diegenen die nog niet hebben gescoord, niet getreurd, de punten gaan er vast nog komen. We zijn nog maar net begonnen.

A.s. donderdag gaan de competities weer verder in Aktiviteitencentrum de Havik aan de Thorbeckelaan 110 in Sliedredcht.

advertentie
advertentie