Geslaagde eerste voorstelling Sliedrecht Sport

Sport

SLIEDRECHT - Volleybalvereniging Sliedrecht Sport kan terugzien op een in vele opzichten geslaagde verenigingsdag, waar de vlaggenschepen Dames 1 en Heren 1 werden voorgesteld aan het in talrijke mate opgekomen, nieuwsgierige publiek. In twee afsluitende oefenwedstrijden liet men zowel bij de mannen alsmede bij de vrouwen zien, dat er veel potentieel zit in beide selecties. Zonder dat er overdreven veel waarde gehecht mag worden aan resultaten in deze prille fase van het seizoen, waren zowel heren coach Tim Oskam als dames coach Appie Krijnsen tevreden over hetgeen hun pupillen lieten zien in testmatches tegen respectievelijk US, Cito (bij de mannen), Peelpush en Eurosped (bij de vrouwen).

De doelstelling bij het mannenteam, dat a.s. zaterdag aan de competitie begint met een uitwedstrijd bij het in de topdivisie debuterende Compaen in Oostzaan, is duidelijk hoger gelegd. De technische staf met Tim Oskam en Gert Jan Toonen kijkt met tevredenheid terug op het eerste seizoen, maar eist dat er in de nieuwe jaargang stappen gemaakt gaan worden. ,,We zijn vorig seizoen als zevende geëindigd en wisten onze duels tegen de teams die onder ons stonden te winnen. Nu is het zaak om ook tegen hoger geplaatste teams, met name in sporthal De Stoep, te laten zien dat wij baas in eigen huis willen zijn. Afgelopen seizoen is er veel gewisseld op de diverse posities om iedereen volop gelegenheid te geven zich te kunnen profileren en om veel speeltijd te krijgen. Dat zal dit seizoen duidelijk minder zijn om meer vastigheid en stabiliteit te krijgen in het team." Met de komst van spelverdeler Niels Ruiter (Inter Rijswijk), diagonaal Steven Heijting (Next Volley Dordrecht) en de overstap van routinier Egbert op't Hof vanuit het tweede team beschikt Sliedrecht Sport over een selectie, die duidelijk hoger op wil in de op één na hoogste afdeling in het Nederlandse volleybal, de topdivisie.

Reikhalzend keek de trouwe aanhang van Sliedrecht Sport tevens uit naar de presentatie van het damesteam, dat een fikse metamorfose heeft ondergaan. Maar liefst zeven nieuwe speelsters maakten de overstap naar het keurkorps van coach Appie Krijnsen en trainer Erik Zietse, die voor een mooie uitdaging staan om dit seizoen een gooi te doen naar een hoge klassering in de eredivisie. In de testduels tegen concurrenten als Peelpush (2-2) en Eurosped (3-1) werd duidelijk dat er weliswaar nog veel werk aan de winkel is, maar dat er tevens veel potentieel zit in de danig verjongde selectie. Trainer Erik Zietse kon daarom met een goed gevoel een lange dag in sporthal De Stoep, die begon met de traditionele jeugdclinic, afsluiten. ,,We hebben vandaag weer duidelijke stappen gemaakt en het publiek heeft kunnen zien dat er veel mogelijkheden zijn binnen deze groep. Belangrijk is dat de nieuwe lichting goed is omgesprongen met een bepaalde vorm van plankenkoorts die zo'n eerste wedstrijd in De Stoep toch met zich meebrengt."

Voor Sliedrecht Sport begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen Lycurgus (Groningen) op zaterdag 4 oktober. Tot die tijd komt men nog in actie op een toernooi in Meijel en speelt men een oefenduel tegen VDK Gent, de nieuwe club van ex Sliedrecht Sporter Bianca Gommans.

advertentie
advertentie