Clubkampioen onderuit in 2e ronde competitie

Sport

In de 2e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is de clubkampioen hard onderuit gegaan. Wim Pool liet in een korte, maar heftige partij zien dat hij dit jaar mee gaat strijden voor het kampioenschap.

De ranglijst wordt aangevoerd door Joost Stoker die in een marathonpartij toch nog wist te winnen van een zeer goed spelende Martin Prins. Pas in het late eindspel wist Stoker met een mooie combinatie zijn tegenstander mat te zetten. Ook Robert van Rekom had de hele avond nodig om tegenstander Jorik Klein te verslaan. De jeugdspeler verdedigde goed en leek op remise af te gaan, maar kon de vrijpion van Van Rekom niet meer stoppen.

Op een mooie 3e plaats vinden we Jurgen de Haan terug, die steeds beter gaat spelen. Sami Al-yasin hield het lang vol tegen Jurgen, maar kon zijn aanval niet in winst omzetten, waarna de jeugdspeler sterk terugkwam. Ook Hans Klein staat nog op de volle 100% na een gedegen overwinning op Henk Prins.

De jeugdspelers lieten allen van zich spreken in deze ronde. Tobias Dekker liet zich verrassen door Andrew Mensing, terwijl broer Adrian Mensing prima presteerde door 20-voudig kampioen Wim Hokken op remise te houden. William Gijsen hield het lang vol tegen Peter Vis, maar moest uiteindelijk zijn koning omleggen. Koos van den Berg pakte een keurig halfje mee tegen jeugdleider Henri Hartog, die daarmee nog goed wegkwam.

Het beginnersgroepje begint ook aardig te groeien. Spelers als Johan Gijsen en Ferhat Erdogan gaan in deze groep eerst de fijne kneepjes van het spel leren van o.m. Joost Stoker en Peter Vis, waarna zijn langzaam in de 'grote' competitie kunnen integreren. Zo worden beginnende schakers niet meteen in het diepe gegooid. Nieuwe spelers kunnen nog steeds in deze groep mee gaan doen. De eerste weken zijn altijd vrijblijvend!

A.s. donderdag wordt de 3e ronde van de competitie gespeeld. A.s. zaterdag speelt het 1e team de eerste thuiswedstrijd in de landelijke competitie tegen LSG4 uit Leiden.

advertentie
advertentie