Teleurstellende seizoensstart Sliedrecht Sport

Sport

SLIEDRECHT - De mannen van Sliedrecht Sport zijn er zaterdagavond in het Noordhollandse Oostzaan niet in geslaagd de seizoensouverture tegen Compaen in winst om te zetten. Na vijf sets trok de thuisclub aan het langste eind: 3-2 (18-25, 30-28 ,21-25, 25-21,16-14) en zadelde Sliedrecht Sport op met een fikse kater.

Ook trainer-coach Tim Oskam had de stellige overtuiging in sporthal Oostzaan onnodige punten te hebben verspeeld: ,,Onze start in de meeste sets was veel te afwachtend, daarom kon Compaen gelijke tred houden. Op beslissende momenten verzuimden wij het karwei af te maken en dan loop je uiteindelijk tegen een dergelijke zeperd op."

Positieve punten waren er echter ook te bespeuren: nieuwkomer Steven Heijting liet met name in de eerste helft van het duel goede dingen zien, maar kreeg het naarmate het duel vorderde in conditioneel opzicht moeilijker. De van Next Volley Dordrecht afkomstige diagonaalspeler staat voor de zware opdracht om 'hard-hitter' Mark Kamsteeg te vervangen, die voor langere tijd is uitgeschakeld vanwege een slepende schouderblessure. Deze week wordt een scan gemaakt van de schouder, waarna een beslissing genomen zal worden over een eventuele operatie.

Aanstaande zaterdag speelt Sliedrecht Sport de eerste thuiswedstrijd, de tegenstander is Webton Hengelo (het voormalige Twente'05) dat het seizoen begon met knappe winst tegen VoCASA (3-1). Tim Oskam is positief gestemd: ,,Wij zijn in staat om leuk, attractief volleybal te spelen, dat is tegen Compaen gebleken. De les van deze wedstrijd zal moeten zijn, dat je de tegenstander, door te slap te beginnen, niet het vertrouwen mag geven dat er iets te halen valt. Aanvang: 20.00 uur.

advertentie
advertentie