Sliedrechtse defensie aast op eerherstel

24 september 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - De reputatie van een sterke laatste lijn die de verdediging van Sliedrecht kreeg opgelegd, nadat in het in de eerste twee wedstrijden van het seizoen de nul wis te houden, kreeg afgelopen zaterdag een stevige knauw. Het bezoekende Bolnes sloeg maar liefst vijf bressen in de defensie van het team van Kees van Loon, die na afloop niet alleen de oorzaak zocht in het falen van zijn laatste linie: ,,Er waren weliswaar wat mindere momenten, die tot de doelpunten van Bolnes hebben geleid, echter hadden wij met name in het eerste half uur na rust de wedstrijd in ons voordeel moeten beslissen. Er waren vier á vijf opgelegde kansen, die wij niet wisten te benutten en dan zegt een ongeschreven voetbalwet dat de doelpunten vervolgens meestal aan de andere kant vallen."

Bolnes kreeg daarbij extra hulp uit onverwachte hoek toen arbiter v.d. Rest in een verdedigende actie van Joey Rijsdijk een handsbal meende te herkennen, die na afloop door vriend en vijand stellig werd ontkend. Deze discutabele actie plus de daaropvolgende felle reactie richting de leidsman uit Dordrecht leverde de linker vleugelverdediger van Sliedrecht de rode kaart (2x geel) op. Het met 10 man opererende Sliedrecht was in het daaropvolgende laatste kwartier niet meer in staat het tij te keren. Sterker nog, twee doelpunten van Bolnes bezegelden de eerste nederlaag van het seizoen: 3-5.

Afgelopen dinsdagavond speelde Sliedrecht een oefenduel in Loon op Zand tegen zondag tweede klasser Uno Animo. Niet zomaar een willekeurige sparringpartner, want in het team van de Brabanders spelen Rick en Ruben, twee zoons van Sliedrecht trainer Kees van Loon. Uno Animo wist een 0-2 achterstand om te buigen in een 4-2 voorsprong, waarna Sliedrecht in een slotoffensief een nieuwe teleurstelling wist te verhinderen (4-4). Dennis Verhoef, Luciano van Harlingen, Rory Willemstein en Jordy de Jong waren trefzeker op sportpark De Klokkenberg.

Komende zaterdag zal Sliedrecht ongetwijfeld sportieve revanche zoeken voor de zeperd tegen Bolnes, en zal deze moeten realiseren in de altijd lastige uitwedstrijd in de Dordtse Stadspolders tegen Oranje Wit. In de afgelopen drie edities van deze streekderby wist Sliedrecht niet te winnen : twee maal in de afgelopen vier jaar won de thuisclub (2-1, 4-1), drie seizoenen terug eindigde het duel onbeslist (1-1). De gewezen hoofdklasser uit Dordrecht haalde afgelopen zaterdag flink uit door tegen V.V.G.Z. in Zwijndrecht een 1-5 zege te boeken. Het team van trainer Pippi Pruymboom, dat een valse seizoensstart kende middels een 6-2 nederlaag bij Heinenoord, beschikt met spits Brandon Könemann over een uitstekend wapen, dat dit seizoen al vijf maal het vijandelijke doel wist te treffen. Van Sliedrecht wordt een aansprekend resultaat geëist om niet nog verder achterop te raken bij de tot dusver ongenaakbare koploper Heinenoord. Aanvang: 15.00 uur.

advertentie
advertentie