Sliedrecht neemt lastig obstakel met succes

28 september 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Sliedrecht rekende afgelopen zaterdag af met de statistieken van de laatste jaren, waaruit bleek, dat het in de Dordtse Stadspolders zelden of nooit succesvol was. Door een treffer van Dordtenaar Johan Versluis in de 84e minuut ging de winst naar Sliedrecht (0-1) en kon trainer-coach Kees van Loon met tevredenheid vaststellen, dat zijn team de zeperd van vorige week (3-5 verlies tegen Bolnes) goed had verwerkt.

,,Beide teams hadden aanvankelijk veel respect voor elkaar, Oranje Wit had - ondanks de 5-1 winst bij VVGZ van vorige week - zijn opstelling op diverse plaatsen aangepast. Zij speelden in de eerste helft met veel pressing en lieten ons niet in ons spel komen. Wij gaven desondanks weinig weg en konden na rust het heft in eigen handen nemen, omdat Oranje Wit tot dan toe heel veel energie had verspeeld. Ik kan me voorstellen, dat dit als een gelukkige overwinning wordt bestempeld, echter hebben wij ook de kwaliteit en routine in huis om zo'n resultaat af te kunnen dwingen."

Dwingende speelstijl

Oranje Wit zette dus in de eerste 45 minuten veel druk op het team van Sliedrecht, waarin Lorenzo Borsboom en Roy Leeuwestein een plaats in de basis kregen. Een vrije trap van topscorer Brian Könemann werd knap verwerkt door doelman Basjan Munten en een kopbal van Sharog Susani ging maar net naast. Sliedrecht kon er qua uitgespeelde kansen weinig tegenover stellen, hetgeen in de optiek van aanvoerder Stefan van Dam het gevolg was van de dwingende speelstijl van de thuisclub : " Wij waren hier echt niet naar toegekomen om alleen maar tegendoelpunten te voorkomen, maar Oranje Wit dwong ons min of meer zo te spelen, ons middenveld was moeilijk te bereiken. "

Kentering

Na rust tekende zich een kentering af in de wedstrijd. Sliedrecht kreeg meer en meer vat op de wedstrijd en de goede combinaties werden talrijker. Kansen voor Luciano van Harlingen en Onur Ulusan leidden nog niet tot het gewenste resultaat. Het was Johan Versluis, die zich kort voor tijd meldde in het strafschopgebied bij een corner van Stefan van Dam na een redding van doelman Nick de Jong op een inzet van de ingevallen Rory Willemstijn. Met een simpele voetbeweging bekroonde de Dordtenaar zichzelf tot matchwinnaar en was zijn kort daarop volgende hevige ontlading na afloop tekenend voor de vreugde over de winst in deze streekderby.

Sliedrecht blijft door de winst meedoen in de kopgroep, waar de nog ongeslagen koploper Heinenoord won bij Heerjansdam (4-5) en Nieuw Lekkerland geen moeite had met Alblasserdam (4-0).

Komende zaterdag komt Alexandria '66 op bezoek op De Lockhorst.

Opstelling Sliedrecht : Basjan Munten ; Lorenzo Borsboom, Johan Versluis, Theo Lucius, Joey Rijsdijk ; Onur Ulusan, Levy Liesdek, Stefan van Dam ; Dennis Verhoef (89' Serhan Eyupoglu), Roy Leeuwestein (75' Rory Willemstein) en Luciano van Harlingen.

Op de foto : Sliedrecht-spits Roy Leeuwestein in duel met oud.