Sliedrecht Sport klaar voor nieuwe seizoen

Sport

SLIEDRECHT - Met een voorbereidingsfase van zes weken achter de rug, gaat komende zaterdag ook voor de dames van Sliedrecht Sport het nieuwe seizoen van start. Met een grotendeels nieuwe selectie wil trainer-coach Appie Krijnsen in zijn laatste jaar bij Sliedrecht Sport weer volop meedoen voor de prijzen.

In de voorbije maanden speelde Sliedrecht Sport tal van oefenwedstrijden met wisselende resultaten. Coach Appie Krijnsen was aangenaam verrast door de positieve wijze, waarop de selectie zich manifesteerde en al meteen goede stappen wist te maken. Op de presentatiedag in De Stoep kon men in de wedstrijd tegen Eurosped (3-1 winst) zien, dat 'het nieuwe Sliedrecht Sport' veel potentie heeft. Nieuwkomers als Marlies Wagendorp, Daisy Xhofleer, Celine Keijsers, Michelle Knegt en Ilse Janssen passen zich uitstekend aan. De kwaliteiten van Angelique Vergeer (37-voudig Oranje international) en Florieke Eggermont (terug bij Sliedrecht Sport) zijn genoegzaam bekend. Aangevuld met de "harde kern", bestaande uit Mariska Koster, Nienke de Waard, Celia Diemkoudre, Esther Hullegie en Lisa Vossen kan de technische staf putten uit een rijk arsenaal van talentvolle speelsters, die een rol van betekenis kunnen spelen in het komend seizoen.

In duels met internationaal gelouterde teams als VDK Gent (België) en Ladies in Black (Aachen, Duitsland) werden ook de (logische) tekortkomingen van het team blootgelegd, waar de komende weken hard aan zal worden gewerkt. Het eerste piekmoment ligt al in zicht, wanneer Sliedrecht Sport over drie weken klaar moet zijn voor de Europa Cup wedstrijden tegen het Hongaarse Vasas Obuda Budapest. De tegenstander van a.s. zaterdag, Lycurgus uit Groningen, lijkt de ideale opstap voor de komende wedstrijden reeks. Het door Hennie Woldman geleide Lycurgus kende afgelopen zomer veel mutaties, waarbij een aantal speelsters verkasten naar VC Sneek. Met een gemiddelde leeftijd van 19.6 jaar beschikken de Groningers over een piepjong, maar tevens ambitieus team, dat de huid duur wil verkopen in de eredivisie.

De mannen van Sliedrecht Sport gaan a.s. zaterdag op bezoek bij aartsrivaal Next Volley Dordrecht. Middenaanvaller Michael van Leeuwe, inmiddels alweer bezig aan zijn zevende seizoen in Sliedrecht, kent het belang van deze altijd beladen streekderby. ,,Los van alle andere resultaten, staat het voor ons altijd zo vast als een huis dat je die wedstrijden heel graag wil winnen. De rivaliteit is jaar-in-jaar-uit onveranderd groot en wij kijken er ook ditmaal reikhalzend naar uit." Steuntje in de rug voor de selectie van Tim Oskam en Gert Jan Toonen (beiden ooit het shirt van Next Volley Dordrecht te hebben gedragen) is de recente 3-2 zege op Webton Hengelo. ,,In tegenstelling tot de openingswedstrijd tegen Compaen (3-2 verlies, red.) hadden wij nu wél de mentale weerbaarheid in huis om na een verloren set ijzersterk terug te komen. Dit geeft zeker het nodige zelfvertrouwen voor de wedstrijd van zaterdag, die overigens altijd geheel op zichzelf staat en waar nooit bij voorbaat een winnaar vast staat."

Het duel in sporthal De Dijk aan de Dordtse Schenkeldijk begint om 19.00 uur.

advertentie