Sport

Gr. Wim

GESLAAGDE SUPER SATURDAY IN DE STOEP

Volleybalvereniging Sliedrecht Sport kan met voldoening terug kijken op de eerste "Super Saturday" van het seizoen : beide vlaggenschepen (dames 1 en heren 1) wonnen hun wedstrijd overtuigend en bevestigden daarmee goed te zijn begonnen in het nieuwe seizoen.

De mannen van Sliedrecht Sport wisten vanuit ervaringen in het het verleden en aan de hand van de statistieken, dat wedstrijden tegen het Nijmeegse VoCASA meer dan eens zijn uitgelopen op een teleurstelling. Vorig seizoen nog ging de selectie van coach Tim Oskam twee maal met 0-3 onderuit, maar vanuit de nadrukkelijke doelstelling tegen hoger ingeschatte teams te zorgen voor een stunt, werd de klus energiek aangepakt.

Met name in de eerste drie sets (25-22, 25-27, 25-23) werd er gestreden op het scherpst van de snede, waarbij de gastheren van sporthal De Stoep in de slotfases het hoofd koel wisten te houden. Spelverdeler Niels Ruiter moest de geblesseerde Niels Vermeulen vervangen en vervulde zijn taak met verve.

Een belangrijke rol voor middenaanvallers Michael van Leeuwe en Ian de Bus in de eerste set, en scores van Steven Heijting en Gerard Baan in de derde set lieten de balans meer en meer in het voordeel van Sliedrecht Sport doorslaan. Het team had de kracht en power in huis om ook in de vierde set te domineren, waarmee het verzet van VoCASA was gebroken : 25-12.

Onder grote belangstelling werd vervolgens de wedstrijd van Dames 1 afgewerkt. Tegenstander Set-Up'65 uit Ootmarsum kwam met twee gewonnen wedstrijden als koploper naar De Stoep en toonde aanvankelijk ook aan die status niet zomaar te hebben verkregen. Sliedrecht Sport moest alle zeilen bijzetten om setverlies te voorkomen, hetgeen ternauwernood lukte : 27-25.

Set-Up'65 haalde uit de ervaringen uit de eerste set de motivatie om in de tweede set het initiatief naar zich toe te trekken. In die fase bleek des te meer, dat Sliedrecht Sport nog volop in een ontwikkelingsfase zit, waarin het met ups en downs te maken heeft. In de tweede set werd nadrukkelijk de ondergrens gezocht, waardoor Set-Up'65 vrij simpel de set naar zich toe kon trekken (18-25). Ook het feit, dat in de vierde set een 16-6 voorsprong in één service serie werd prijs gegeven (16-15) dat de onevenwichtigheid van de voormalige landskampioen nog de nodige zorgen baart. Op die momenten wist het echter onder aanvoering van een veelvuldig scorende Celia Diemkoudre de bakens te verzetten (25-23) en ook in de vierde set uiteindelijk zonder kleerscheuren door te komen. Weer een aantal leermomenten voor het keurkorps van coach Appie Krijnsen, die komende zaterdag voor een nieuwe testcase staat wanneer bekerwinnaar en Super Cup houder VC Sneek naar De Stoep komt. Samen met de daaropvolgende zondagwedstrijd uit bij VC Weert een tweetal goede generale repetities voor de komende Europa Cup confrontatie met Vasas Budapest op zaterdag 25 oktober a.s.

advertentie
advertentie