Metamorfose Sliedrecht Sport in Weert

Sport

WEERT/SLIEDRECHT - Amper 20 uur na de teleurstellende nederlaag in eigen huis tegen VC Sneek heeft de selectie van Sliedrecht Sport zondag sportieve revanche genomen door VC Weert in 54 minuten naar een 0-3 nederlaag te spelen. Het spoelde grotendeels de wrange nasmaak weg van de zaterdagavond en geeft weer enig zelfvertrouwen terug voor het Europese treffen met Vasas Budapest, aanstaande zaterdag in sporthal De Stoep.

Het sterk verzwakte VC Weert, dat de afgelopen zomer bepalende speelsters als Angelique Vergeer (naar Sliedrecht Sport) en Martine Kuijpers (naar Peelpush) zag vertrekken had totaal geen verweer tegen een sterk en geïnspireerd Sliedrecht Sport : 7-25, 13-25, 14-25.

Trainer-coach Appie Krijnsen zag tot zijn genoegen, dat de mentale tik van de zaterdagavond goed was verwerkt: ,,De overwinning van Sneek was zonder meer terecht, zij hebben een goed ingespeeld team en zijn momenteel verder dan wij en dat is op zich niet verwonderlijk. Wél opvallend is dat sommige van onze speelsters met teveel druk spelen bij thuiswedstrijden in De Stoep. Hier in Limburg zag je dat er geen druk was en men zich keurig aan de opdrachten heeft gehouden."

advertentie
advertentie