vv Sliedrecht werkt aan teamspirit

Sport

NIJNSEL/SLIEDRECHT - De selectie van Sliedrecht heeft het competitie vrije weekend benut door een bezoek te brengen aan de karpervijver van de stichting "Kinderen van de Vossekuil" in het Brabantse Nijnsel. Eén van de initiatiefnemers van deze stichting is selectiespeler Theo Lucius, die zich al vele jaren hiervoor met hart en ziel inzet. Stichting de Vossekuil is een initiatief welke tot doel heeft gehandicapte en ernstig zieke kinderen te helpen. Vooralsnog is deze hulp voornamelijk gericht op zuurstof- en dolfijntherapie ten behoeve van (voornamelijk) autistische kinderen. Hiervoor is veel geld nodig en daarom ontwikkelt de stichting "Kinderen van de Vossekuil" tal van activiteiten zoals clinics, lezingen en tal van benefietavonden. De echte liefhebbers worden daarnaast in de gelegenheid gesteld om (tegen betaling) te komen vissen in de karpervijver De Vossekuil, eigendom van de stichting.

Door Wim van Mourik

Theo Lucius is zelf een gepassioneerd (karper)visser en zag het als een mooi stukje teambuilding om zijn teamgenoten uit te nodigen op een stralende zaterdagmiddag in het prachtige Brabantse land. Lucius was aangenaam verrast door de viskunsten van de koploper in de eerste klasse C: ,,Je kon de echte talenten er wel tussenuit halen, zij haalden meerdere karpers boven water. Natuurlijk hebben we daar foto's van gemaakt om de sterke verhalen, later thuis, te kunnen staven met zichtbaar bewijs. Het is een leuke, extra activiteit naast de wekelijkse "sleur" van trainingen en wedstrijden. Na het vissen hebben we nog wat gegeten en gedronken in ons café hier, kortom het was een prima stukje extra teambuilding in een belangrijke fase van het seizoen."

Karper vissen in een speciaal daarvoor aanlegde vijver is weliswaar spectaculair voor de niet geoefende visser, maar voor het échte werk komt er volgens Theo Lucius meer bij kijken: ,,Er is een tijd van voorbereiding nodig om de karper door veel te voeren te lokken naar een bepaalde stek. Een karper sla je niet zomaar aan de haak, alhoewel de gasten van vanmiddag hier een andere mening over zullen hebben."

Via het opzetten van deze karpervijver raakte Lucius verder betrokken bij het prachtige werk van de stichting, waarin de voetbalsport natuurlijk een belangrijke rol speelt. ,,Er zijn mooie benefietwedstrijden gespeeld, waar tal van bekende voetballers, oud internationals en andere bekende Nederlanders spontaan hun medewerking voor geven. Zo leverde een benefietavond in het PSV stadion maar liefst € 80.000,- euro op en dat zijn fantastische impulsen voor het werk van de stichting. Wij kunnen mede daardoor ernstig zieke kinderen een dolfijn therapie aanbieden in Curacao, het is fantastisch om te zien wat dat met een kind doet."

Met zijn typisch Brabantse nuchterheid maakt Lucius zich vooralsnog niet echt druk om de komende topper van aanstaande zaterdag, wanneer koploper Sliedrecht het dit seizoen verrassend sterk acterende Nieuw Lekkerland ontvangt. ,,We draaien lekker, met wat mindere momenten tussendoor; de nederlaag tegen Bolnes was bijvoorbeeld niet nodig. Als we zaterdag het koppie erbij houden dan zijn er zeker kansen en zijn we dichtbij de doelstelling van het winnen van een periodetitel."

advertentie
advertentie