Sport

NIENKE DE WAARD HEEFT VERTROUWEN IN HAAR TEAM

Aan de komende Europese wedstrijd van Sliedrecht Sport hangt voor team captain Nienke de Waard - zonder dat zij het zelf wist - een speciaal label : in haar 9e seizoen voor Sliedrecht Sport is het thuisduel met Vasas Óbuda Budapest de 25e keer dat Nienke een Europese wedstrijd speelt.

" Eerlijk gezegd heb ik het niet bijgehouden, maar dat het inmiddels een mooie reeks is geworden, dat is een ding dat zeker is. Twee wedstrijden springen er wat mij betreft uit : de thuiswedstrijd tegen Rode Ster Belgrado (december 2008, red.) was fantastisch en vorig seizoen kwam daar natuurlijk de uitwedstrijd tegen AEK Athene bij. Het waren twee wedstrijden, die je totaal hebben "leeggezogen" qua mentale en fysieke energie en waar een fantastische sfeer bij was. "

Overigens loopt Nienke met haar jubileum qua statistieken niet voorop : teamgenote Mariska Koster, bezig aan haar 10e (!) seizoen, heeft inmiddels al 28 Europese wedstrijden achter haar naam staan.

Sliedrecht Sport maakte in augustus een nieuwe start : maar liefst zeven nieuwe speelsters maakten hun opwachting in De Stoep. Dit vergt voor alle betrokkenen, speelsters én technische staf, veel energie en ook de nodige tijd om er weer een soepel draaiend geheel van te maken. De tijd was daarom onvoldoende om titelfavoriet VC Sneek voldoende tegenstand te bieden, een gegeven waar Nienke vooralsnog geen slapeloze nachten van heeft. " Het heeft tijd nodig om aan elkaar te wennen en op elkaar ingespeeld te raken, daarom dat je in deze fase van het seizoen tegen zo'n nederlaag op kan lopen. Tijdens de wedstrijd zijn wij ook niet in paniek geraakt, je weet dat dit kan gebeuren. Wij werken doelbewust toe naar de tweede helft van het seizoen, waarin de prijzen worden verdeeld en wij er dus zullen moeten staan. Deze selectie heeft veel kwaliteit en zal door ups en downs moeten rijpen en daar heb ik alle vertrouwen in. Het zijn niet alleen de jonge onervaren speelsters die dit proces moeten doormaken, ook de speelsters die al heel wat jaren meedraaien moeten zich aanpassen aan de nieuwe omstandigheden.

Tegenstander Vasas Óbuda Budapest is vooralsnog een team, waarover weinig bekend is : " Ik heb begrepen, dat er weinig informatie is uit video's en andere opnamen van hun wedstrijden. Dit maakt het eigenlijk een stukje eenvoudiger : wij zullen onze eigen kwaliteiten en mogelijkheden optimaal moeten benutten. Als dan vervolgens blijkt dat de tegenstander gewoon over meer kwaliteit beschikt, dan moet je daar niet moeilijk over doen. Wij stellen ons ten doel om a.s. zaterdag voor eigen publiek het optimale te geven, meer kan je niet doen, toch …. ?

advertentie
advertentie