22 oktober 2014 om 00:00 Sport

Met vriendelijke groet,

Wim van Mourik.

ZELFVERTROUWEN GROEIT BIJ HEREN 1

Midden tussen het Europese geweld van de vrouwelijke collega's zou je bijna vergeten dat ook de mannen van Sliedrecht Sport een belangrijke wedstrijd moeten afwerken. Op hetzelfde "Europese" center-court komt de selectie van trainer-coach Tim Oskam a.s. zaterdag al om 15.00 uur in actie, de tegenstander is het tweede team van volleybal bolwerk SV Dynamo Apeldoorn.

Volleybal in Apeldoorn heeft in Nederland de afgelopen jaren danig aan respect gewonnen. De vele successen van de mannen van Piet Zoomers/D (voorloper van het huidige Draisma Dynamo), het landskampioenschap van Alterno, en de bouw van volleybaltempel Omnisport geven extra kleur aan de officieuze kwalificatie van "Volleybalstad van Nederland".

Sliedrecht Sport heeft door de overtuigende zeges op Next Volley Dordrecht (0-3) en VoCASA danig aan zelfvertrouwen gewonnen. De langdurige afwezigheid van "hard-hitter" Mark Kleiweg, belangrijk wapen binnen de selectie, is uitstekend opgevangen en ook Niels Ruiter wist in het meest recente duel tegen VoCASA de geblesseerde Niels Vermeulen uitstekend te vervangen. De successen van de laatste weken hebben tot gevolg gehad, dat Sliedrecht Sport momenteel, samen met Peelpush en Alterno, de koppositie hebben ingenomen in de Topdivisie.

Sliedrecht Sport treft in het tweede team van Dynamo Apeldoorn een opponent, die over veel ervaring en kwaliteit beschikt. Trainer Justin Sombroek kende in het verleden vele successen met Dynamo en weet momenteel met een mix van routine en talent goed mee te draaien in de Topdivisie. De nederlaag van vorige week bij US (3-2) was een belangrijke ervaring, die men ongetwijfeld mee zal nemen in de voorbereiding op het duel met Sliedrecht Sport, sporthal De Stoep. 15.00 uur

advertentie
advertentie