22 oktober 2014 om 00:00 Sport

Gr. Wim

ZEER BELANGRIJK DUEL VOOR SLIEDRECHT

De competitie in de eerste klasse C wordt na een weekje pauze komende zaterdag weer hervat met een aantal interessante wedstrijden.

Zo ontvangt Rijsoord, de grootste concurrent van koploper Sliedrecht met oud spelers als Desley de Wolf, Berry de Groot en Nilton Tavares Ramos, het zeker niet te onderschatten Bolnes, en ontvangt Heinenoord het goed draaiende Pelikaan.

Met nog twee wedstrijden te gaan ligt Sliedrecht goed op koers richting de eerste periode titel. Komend weekend komt concurrent Nieuw Lekkerland naar sportpark De Lockhorst om voor de laatste kans te strijden in de eerste periode. Het overigens zeer verdienstelijke gelijkspel (2-2) tegen Heinenoord kostte het team van trainer Ronald Hulsbosch (ex Heinenoord !) twee belangrijke punten, maar het wegwerken van een schier kansloze 0-2 achterstand in de slotfase, vergoedde veel in dit opzicht. Vorig seizoen waren de onderlinge wedstrijden tegen Nieuw Lekkerland van een totaal verschillend karakter : uit won Sliedrecht met opvallend gemak (1-4), thuis liet men zich daarentegen pijnlijk verrassen (0-3).

De toeschouwers kunnen op een duel op het scherpst van de snede rekenen, waar wellicht kleine details het verschil zullen maken. De les uit de laatste wedstrijd tegen Pelikaan (4-5 winst) is uitvoerig besproken, trainer-coach Kees van Loon hamert op het attent zijn bij standaard spelmomenten.

"Het lijkt wel een nationaal probleem, want ook op eredivisie niveau zie je verdedigers die zich laten afbluffen bij vrije trappen en corners bij hun strafschop gebied. Wij lieten ons in Zwijndrecht niet één, niet twee, maar zelfs vier keer op eenzelfde wijze verrassen en dat mag niet meer gebeuren. Wij gaan ons goed voorbereiden op komende zaterdag, winst op Nieuw Lekkerland brengt ons een grote stap dichter bij een eerste periode kampioenschap.

Ook het tweede team speelt een thuiswedstrijd : de selectie van Jim Raaijmakers en Hanno v.d. Herik krijgt bezoek van S.S.V. '65 uit Goes. Sliedrecht 2 is favoriet en blijft bij een overwinning in de race met koploper A.S.W.H. 2

advertentie
advertentie