Geen voetbal door regenval

29 oktober 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - De regenval van de voorafgaande week bleek uiteindelijk een te groot struikelblok om afgelopen zaterdag het topduel tussen Sliedrecht en Nieuw Lekkerland door te kunnen laten gaan. Het hoofdveld van sportpark De Lockhorst bevindt zich in een bijzonder zorgelijke toestand : het uitblijven van groot onderhoud gedurende een groot aantal jaren heeft tot gevolg, dat de drainage van het hoofdveld een doorsnee regenbui amper nog kan verwerken en de consul zaterdag niets anders restte dan het veld onbespeelbaar te verklaren.

Bijzonder jammer, omdat de uitkomst van het duel tussen Sliedrecht en Nieuw Lekkerland mede bepalend kon zijn voor de beslissende fase om de eerste periode titel in de eerste klasse C. De beslissing hieromtrent valt waarschijnlijk niet eerder dan op zaterdag 15 november wanneer het duel tussen Sliedrecht en Nieuw Lekkerland op de agenda van het inhaalprogramma staat.

Trainer-coach Kees van Loon benutte de noodgedwongen vrije middag door Klundert, de tegenstander van komende zaterdag, te gaan bekijken. Op sportpark Souburgh in Alblasserdam zag de Brabantse oefenmeester de hekkensluiter in de eerste klasse C tegen Alblasserdam opnieuw met pittige cijfers onderuit gaan : 5-2. De overige concurrenten, die nog in de strijd zijn voor de eerste periodetitel, maakten geen fout. Rijsoord klopte Bolnes met 2-0, Heinenoord won nipt van Pelikaan (1-0) zodat alle opties nog open zijn.

Zaterdag zou een ruime zege van Sliedrecht bij rode lantaarndrager Klundert een prima uitgangspositie scheppen, te meer omdat Nieuw Lekkerland en Rijsoord het a.s. zaterdag tegen elkaar op moeten nemen. Onderschatting van de tegenstander lijkt de grootste horde, waar Sliedrecht op gepaste wijze mee om zal moeten gaan.

advertentie
advertentie