Sliedrecht op drempel van eerste periode titel

5 november 2014 om 00:00 Sport

KLUNDERT - Nog slechts één puntje scheidt Sliedrecht van de eerste periodetitel in de eerste klasse C. Zelf wonnen de mannen van Kees van Loon met ruime cijfers van rode lantaarndrager Klundert (1-5) en kregen vervolgens de (onvrijwillige) steun van zowel Rijsoord als Nieuw Lekkerland, die in een onderling duel de punten deelden (1-1). Omdat ook Heinenoord faalde (1-0 nederlaag bij Bolnes) gaat het in de eerste periode alleen nog tussen Sliedrecht en Rijsoord. De 'Kraaien' zijn uitgespeeld in de eerste periode, Sliedrecht heeft het achterstallige duel met Nieuw Lekkerland (zaterdag 15 november) nog voor de boeg, waar het aan een gelijkspel genoeg heeft om deelname aan de nacompetitie zeker te stellen.

De tevredenheid, samenhangend met deze vaststelling, overheerste na afloop van het duel op sportpark Molenvliet. Het tegenvallende niveau van de wedstrijd werd verder voor lief gehouden, de vijf treffers brachten Sliedrecht in de gunstige uitgangspositie voor het duel met Nieuw Lekkerland op sportpark De Lockhorst. Trainer-coach Kees van Loon gaf zijn team een mager 'zesje' en beaamde dat de povere tegenstand zeker niet motiverend had gewerkt op zijn team. ,,Dan moet je zakelijk spelen en zoveel mogelijk gele kaarten en blessures zien te voorkomen, dat is gelukt."

Sliedrecht startte dus als favoriet bij Klundert, dat al na twaalf minuten de eerste treffer moest incasseren: Johan Versluis kopte zijn derde treffer van het seizoen binnen. Vlak daarna verhoogde aanvoerder Stefan van Dam de score naar 0-2 en toen Luciano van Harlingen op aangegeven van dezelfde Van Dam de 0-3 binnen schoot leek de wedstrijd beslist. De tegentreffer van Klundert vlak voor rust bood nog enig perspectief voor de thuisclub, Sliedrecht gooide in de slotfase van de wedstrijd door treffers van Van Harlingen en Dennis Verhoef de deur definitief in het slot : 1-5.

Zaterdag gaat Sliedrecht op bezoek bij Alblasserdam, dat het de streekgenoot traditie getrouw steeds erg lastig weet te maken op sportpark Souburgh. De oranjehemden staan in de middenmoot geklasseerd en wisten afgelopen zaterdag de lastige uitwedstrijd bij Alexandria'66 efficiënt af te werken: 0-1. Van Sliedrecht wordt zeker verwacht de favorietenrol met waarde te vervullen en daardoor de koppositie te waarborgen.

advertentie
advertentie