Maartenhartkoren, favoriet in groep 3
Maartenhartkoren, favoriet in groep 3 Jerry van Rekom

Nieuwkomers aan kop in groep 3 Online Competitie

6 maart 2021 om 10:11 Sport Deel je nieuws

SLIEDRECHT – De stukken vlogen weer over en van het scherm in de 2e ronde van de 6e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. Dat leverde vooral spektakel op in groep 3, waar de nieuwkomers Rien Lodder, Jan van Heukelum en Maarten Hartkoren momenteel de dienst uitmaken. Rien Lodder bracht de gevolgde seniorentraining in praktijk en dat leverde hem een voorlopige koppositie op in groep 3.

Jan van Heukelum is ook nieuw en staat op een keurige tweede plaats, net voor Maarten Hartkoren die het schaken met de paplepel heeft ingegoten gekregen van opa Henk Barends.

In groep 1 is het dringen geblazen aan de top. Voorlopig staat Jorik Klein, de winnaar van de 1e Online Competitie op de 1e plaats, maar zijn voorsprong is minimaal op Peter van den Bergh en Arjan van der Leij. Ook Adrian Mensing en Robert van Rekom doen nog mee om de titel in deze druk bezochte competitie.

In groep 2 verstevigde Peter Kraaijeveld zijn koppositie en heeft inmiddels een flinke voorsprong op achtervolgers Johan van de Griend en Jurgen de Haan.

Dat digitaal schaken afhankelijk is van werkende techniek bleek in deze 2e ronde, waarin sommige spelers wilde zetten wat ze wilden, maar de stukken bleven staan waar ze stonden. Aanstaande donderdag heeft de 3e ronde plaats en dan barst de strijd op de 64 digitale velden weer los.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie