Afbeelding
Mike Rijnders

Dubieuze remise voor Sliedrecht

19 mei 2018 om 18:06 Sport/sport

SLIEDRECHT De laatste thuiswedstrijd van het seizoen heeft voor Sliedrecht een bizarre wending gekregen. Na 90 reguliere speelminuten stond Sliedrecht op sportpark De Lockhorst met 2-0 voor tegen GRC'14, maar in de circa tien (!) minuten blessuretijd wisten de gasten nog tweemaal te scoren. De eindstand werd uiteindelijk op 2-2 bepaald door Henri Verstegen namens GRC'14.

Door Mike Rijnders

Een gezapige wedstrijd leek in de tweede helft, na een 0-0 ruststand, op een zakelijke doch eenvoudige overwinning uit te draaien voor Sliedrecht. ,,Het was aan beide kanten niet goed", vond trainer/coach Michel Langerak van Sliedrecht. ,,Toch vond ik GRC'14 nog iets minder dan wij en dacht ik eigenlijk dat er niets aan de hand was." Na twee goals van Sjoerd van der Waal stond na 90 reguliere speelminuten een ogenschijnlijk veilige 2-0 voorsprong voor de thuisclub op het scorebord, echter bleek niets minder waar. Eerst miste Samed Köksal namens de gasten een strafschop, maar een minuut later zorgde Wilco van Rossem alsnog voor 2-1. Na enkele blessurebehandelingen trok de scheidsrechter dusdanig veel extra tijd bij, dat GRC'14 de gelegenheid had om nog eenmaal de aanval te zoeken. De allerlaatste kans viel ook nog eens goed voor Henri Verstegen: 2-2. ,,Onvoorstelbaar eigenlijk, maar het vat ons seizoen wel een beetje samen. We kunnen ons druk maken om arbitrale beslissingen in ons nadeel, maar dat heeft geen zin. Als je na 90 minuten 2-0 voor staat mag dit nooit, maar dan ook nooit gebeuren. Extra zuur om de laatste thuiswedstrijd zo te moeten eindigen", besluit Langerak. Zaterdag 26 mei speelt Sliedrecht de allerlaatste wedstrijd in deze competitie, als WNC de tegenstander is. Voor Sliedrecht mag deze wedstrijd dan 'om des keizers baard' zijn, maar WNC kan volgende week tegen Sliedrecht beslag leggen op de derde periodetitel. De aftrap in Waardenburg is dan om 14:30 uur.