(onder v.l.n.r.) B/L-team : Soraya de Reus, Naomi de Jong, Evi Boer  (boven v.l.n.r.) M/ZZL-team : Marijke van den Adel, Dennes Mieras, Anneloes de Kreij
(onder v.l.n.r.) B/L-team : Soraya de Reus, Naomi de Jong, Evi Boer (boven v.l.n.r.) M/ZZL-team : Marijke van den Adel, Dennes Mieras, Anneloes de Kreij PSV Sliedrecht

Team-selecties Regionale Herfstmeeting

Sport Deel je nieuws

Elk najaar strijden dressuurteams uit de regio Zuid-Holland tegen elkaar op de Regionale Herfstmeeting. De Herfstmeeting is een wedstrijd voor paarden én pony’s in teamverband.

Om te bepalen wie er door mogen naar de Regionale Herfstmeeting, worden er team-selecties via de drie verschillende districten georganiseerd. Binnen onze regio heb je het district Noord, Oost en Zuid-West, waarbij Paardensportvereniging (PSV) Sliedrecht onder district Oost valt. Elk team bestaat uit 3 of 4 combinaties en de beste drie resultaten tellen mee voor het klassement. De vijf beste teams van een district mogen door naar de Regionale Herfstmeeting.

Team-selectie B/L-team
Op zondag 26 september vond de Herfstmeeting van het B/L-team plaats in Heerjansdam. In de ochtend werd het spits afgebeten door Evi Boer met haar paard Athletico in de klasse B, zij behaalden een resultaat van 65,5%. Hierna kwam Anita Kuijpers met Ivette in de klasse L2 aan de start en behaalden een resultaat van 61,83%. In de middag startten Soraya de Reus met Vademeecum in de klasse B en Naomi de Jong met Kingston in de klasse L1. Beide behaalden mooie resultaten met 66,33% voor Soraya en 65,5% voor Naomi. Uiteindelijk is het team van PSV Sliedrecht met een gemiddeld percentage van 65,78% geëindigd op een derde plek en door naar de Regionale Herfstmeeting!

Team-selectie M/ZZL-team
Twee weken later werd op zondag 10 oktober de Herfstmeeting van het M/ZZL-team georganiseerd in Oud-Beijerland. Anneloes de Kreij was vroeg in de ochtend al aan de beurt met haar paard Izhion in de klasse Z1. Zij begonnen de dag goed met een score van 67,79%. Hierna was Minke den Hollander met Ivetty in de klasse M1 aan de beurt. Ook zij reden met een score van 63,33% een prachtige proef. In de middag kwamen de laatste twee leden van PSV Sliedrecht aan de beurt, waarbij Marijke van den Adel met Desna S in de klasse M1 een mooie stabiele proef had en Dennes Mieras met H4H Gerlia in de klasse M2 als laatste de dag mooi afsloot met een score van 63,67%. Spannend was het nog wel, toen het team op de definitieve uitslag moest wachten. Uiteindelijk werd bekend gemaakt dat óók het M/ZZL-team met een gemiddeld percentage van 64,93% door is naar de Regionale Herfstmeeting met een derde plaats!

PSV Sliedrecht is super trots op de resultaten van haar leden en kijkt ernaar uit om met twee teams op zondag 31 oktober deel te nemen aan de Regionale Herfstmeeting op Manege de Prinsenstad in Delft!

advertentie
advertentie