Merwede/Multiplaat komt te kort tegen Kinderdijk

13 februari 2022 om 21:52 Sport Deel je nieuws

Na de nipte winst vorige week stond ons vlaggenschip deze week een uitwedstrijd te wachten tegen Kinderdijk. Voorafgaand werd het duel van de tweede teams overtuigend gewonnen door Kinderdijk 2. Aan Merwede/Multiplaat 1 de taak om wel punten mee te nemen naar Sliedrecht. Na een gelijk opgaande eerste helft moest Merwede/Multiplaat in de tweede helft hun meerdere erkennen in de thuisploeg. Een gat van 6 doelpunten kon niet meer ingehaald worden waardoor de eindstand op 28-24 eindigde.

Bij de wedstrijd kon helaas maar weinig publiek aanwezig zijn. Gelukkig had de thuisploeg een livestream geregeld zodat supporter de wedstrijd thuis konden volgen. Zij zagen een beginfase met veel doelpunten. Kinderdijk wist halverwege de eerste helft het eerste gaatje naar drie doelpunten te slaan. De ploeg uit Sliedrecht wist met een aantal goede aanvallen weer dichterbij te komen tot 1 punt achterstand. Met nog 20 seconden dacht Merwede/Multiplaat een strafworp mee te krijgen. De scheidsrechter besliste echter anders waardoor Kinderdijk nog één keer kon aanvallen en toch weer de korf wist te vinden. Hierdoor gingen de ploegen de rust in met een stand van 12-10.

Direct na rust trekt de ploeg onder leiding van Raymond Mollet de stand gelijk naar 12-12. Beide ploegen blijven scoren en er ontstond een leuk gelijk opgaand duel met veel doelpunten. Tot het moment dat Kinderdijk gas gaat geven en de Sliedrechtse verdediging niet altijd overtuigend tegengas gaf. In korte tijd maakt de thuisploeg zes doelpunten op rij en brengt de stand op dat moment naar 22-16. Ondanks dat Merwede/Multiplaat tot het einde bleef strijden, werd dit verschil niet meer goed gemaakt. Uiteindelijk floot de scheidsrechter bij een stand van 28-24 af.

Volgende week spelen de Merwedianen om 19:30 uur tegen Oranje Wit in Dordrecht.

Doelpunten Merwede/Multiplaat: Vincent Bakker 7; Tessa Visser 6; Dennis van Eijl 4; Jeffrey van Son 2; Rianne Swets 1; Mariëtte van der Sman 1; Steven Bakker 1; Sanne de Jong 1; Twan van de Wetering 1.