Middenvelder Tobi van Zwienen omringd door tegenstanders
Middenvelder Tobi van Zwienen omringd door tegenstanders Joop Hartog

Ongelukkige nederlaag voor v.v. Sliedrecht

4 december 2022 om 12:05 Voetbal

SLIEDRECHT  Sliedrecht was zaterdag 3 december tegen het sterke Almkerk weer dicht bij een punt voor een gelijkspel, maar een klein kwartiertje voor tijd deed de ploeg zichzelf de das om. Door een onnodige actie van de uitlopende doelman liep de thuisploeg nog tegen een 0-1 verlies aan.

door Joop Hartog

In de eerste helft was de wedstrijd zeker het aanzien waard. Een gelijk opgaande strijd waarbij het spel heen en weer golfde gaf weinig of geen scoringskansen te zien. Sliedrecht kon aanvallend weliswaar weinig kansen creëren, maar gaf ook in verdedigend opzicht niets weg.

ANDER SPELBEELD De tweede helft gaf een iets ander spelbeeld, waarbij de gasten uit Almkerk wat nadrukkelijker in de aanval gingen. Echte uitgespeelde kansen leverde dit niet op, alhoewel keeper Mathijs Donatz enkele reddingen moest doen om zijn doel schoon te houden. Een aanvallende wissel halverwege de tweede helft bracht ook niet veel verandering voor Sliedrecht en het ging er op lijken dat er weer een gelijkspel zou worden binnen gehaald, maar het liep toch iets anders.

VERRAST Ruim tien minuten voor tijd zette Almkerk over links een aanval op via Dominique Mahu. Keeper Donatz kwam daarbij onnodig te ver uit zijn doel en werd verrast door een plotselinge boogbal van Mahu over zeker 40 meter, die tot verbijstering van alles wat blauw-wit was in het doel plofte (0-1). Een vette domper voor Sliedrecht, dat gezien het vertoonde spel tegen deze sterke ploeg wel een punt had verdiend.

VOORLAATSTE PLAATS Met deze wedstrijd sloot Sliedrecht het eerste deel van de competitie af. Door deze nederlaag zakt Sliedrecht naar een twaalfde en voorlaatste plaats. Zaterdag 10 december, wanneer de laatste competitieronde wordt gespeeld, is Sliedrecht vrij. Zaterdag 21 januari wordt de competitie weer hervat.