Sliedrecht-Oranje Wit
Sliedrecht-Oranje Wit Richard van Hoek Fotografie

Opnieuw winst voor vv Sliedrecht

5 maart 2023 om 13:39 Voetbal

SLIEDRECHTDe wedstrijd van Sliedrecht tegen streekgenoot Oranje Wit werd zaterdag 4 maart niet alleen een strijd in de degradatiezone, maar ook een strijd met twee gezichten. De gasten uit Dordrecht hadden in de eerste helft gemakkelijk een grote voorsprong kunnen nemen tegen het onmachtige Sliedrecht. Maar kort voor de pauze kantelde de wedstrijd en wist Sliedrecht in de tweede helft zelfs uit te lopen naar een 4-1 overwinning.

Door Joop Hartog

Terwijl het talrijke publiek een plaatsje zocht voor deze derby had Oranje Wit al binnen een minuut via Mohamed el Bannasri de 0-1 in het net liggen. Een veel te slappe start van Sliedrecht gaf Oranje Wit het eerste half uur vleugels, waarbij diverse doelpogingen werden ondernomen om snel de wedstrijd te beslissen, maar met wat kunst en vliegwerk en reddingen van doelman Donatz bleef het slechts bij één treffer.

CONTROLE TERUG Sliedrecht gaf wel tegengas, maar was te onnauwkeurig in de combinaties. Toch kwam in de laatste fase voor de kantwissel de rust wat terug in de ploeg en verdedigend kreeg Sliedrecht onder aanvoering van de sterk spelende Sem v.d. Pijl en Coen v.d. Waal de controle terug. Twee minuten voor rust kwam Sliedrecht uit een corner op gelijke hoogte door een kopbal van v.d. Pijl (1-1). Oranje Wit leek hierdoor van slag en onmiddellijk daarna profiteerde Marciano Simonis van een onnauwkeurigheid in de verdediging en scoorde zelfs 2-1.

De tweede helft leek Sliedrecht een andere ploeg. Hierbij werd het wel geholpen door de ruimte die Oranje Wit op het middenveld weggaf. Een kwartier voor tijd schoot Danny van Laarhoven 3-1 binnen en direct daarna viel het doek definitief voor Oranje Wit toen Van Laarhoven via een simpele beweging Marciano Simonis de 4-1 liet scoren. Om verder weg te komen uit de onderste regionen moet zaterdag 11 maart een acceptabel resultaat worden gehaald in en tegen koploper Scherpenzeel en zal zeker vanaf de eerste minuut strijd moeten worden geleverd; aanvang 13.30 uur.

Jamiro Libretto in verbeten duel met tegenstander.