Aanvoerder Coen v.d. Waal draait weg bij zijn tegenstander.
Aanvoerder Coen v.d. Waal draait weg bij zijn tegenstander. Joop Hartog

Sliedrecht op de valreep veilig gespeeld voor 1e klas

28 mei 2023 om 10:35 Voetbal

LANGBROEK Voor de laatste wedstrijd van de competitie moest Sliedrecht zaterdag 27 mei in de uitwedstrijd tegen SVL zelf winnen en was dan nog afhankelijk van de uitslagen van twee andere wedstrijden of de club wel of geen nacompetitie moest spelen voor degradatie. Vooralsnog lag de focus dus op het zelf winnen van de eigen wedstrijd en dat lukte prima. Met 0-2 wist Sliedrecht aan de eerste eis te voldoen.

door Joop Hartog

Sliedrecht speelde gedegen en behoedzaam, maar wist ook niet veel kansen te creëren tegen de stugge verdediging van SVL. Het eerste half uur waren er geen echte scoringsmogelijkheden en de verdediging van Sliedrecht, met uitblinker Mike van Kraay, had ook de zaken prima onder controle. Na een half uur werd de ban gebroken toen uit een corner de meegekomen Van Kraay goed inkopte (0-1). Daarna kreeg ook Quinton Eugenia nog een mogelijkheid, maar hij werd op het allerlaatste moment van de bal gelopen door verdediger Mart van Rossum.

GEDROOMDE SCENARIO

Eenzelfde spelbeeld voltrok zich in de tweede helft, waarbij de voorsprong werd gekoesterd door Sliedrecht, maar waar langs de lijn de ontwikkelingen op de twee andere velden nauwlettend werden gevolgd. Ideaal zou hier zijn wanneer Nivo Sparta zou gelijkspelen tegen Almkerk en Oranje Wit zou verliezen van het gedegradeerde Achilles’29. Alleen dan zou Sliedrecht bij winst gevrijwaard blijven van nacompetitie. Zo tegen het einde van de wedstrijd was het gedroomde scenario ook werkelijk een feit op de andere velden.

WACHTEN OP DE RESULTATEN

Maar Sliedrecht bleef goed doorgaan en ruim tien minuten voor tijd kon Marciano Simonis uit een toegekende strafschop wegens hands zelfs 0-2 scoren. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en had Sliedrecht gedaan wat het moest doen. Nu wachten op de resultaten van de andere velden en toen dat positieve bericht doorkwam, kon er worden gejuicht en was er ondanks de vele tegenslagen dit seizoen tijd en ruimte voor een klein feestje. Sliedrecht had gedaan wat het moest doen en bleef behouden voor de eerste klas.