Afbeelding
Peter Verheijen

Volleybalvrouwen winnen topper

7 december 2022 om 10:03 Volleybal

SLIEDRECHT Wat afgelopen seizoenen de finale om het landskampioenschap was, werd een tamelijk eenzijdige pot in De Basis. De vrouwen van Apollo 8 kwamen er nauwelijks aan te pas tegen de Sliedrechtse selectie.

In de eerste set kon het team uit Borne, na 23-14, nog inlopen naar 24-20 voordat de eerste doorloop door de thuisploeg werd gepakt. In set twee maakte Sliedrecht Sport het verschil na de 9-9 stand. De 25-19 setwinst maakte 2-0 in sets.

Apollo 8 had wel een antwoord op de gevarieerde Sliedrecht aanvallen in de derde set. Nu trokken zij het initiatief naar zich toe en begonnen met een ruime voorsprong (15-21) aan de big points. Via 19-25 konden ze in de wedstrijd blijven. Ook het begin van de vierde set was nog positief voor de gasten uit Borne (5-8), maar na de 10 kantelde de set. Sliedrecht liep uit naar 17-11 en won heel ruim met 25-15.