‘Partij vraagt naar bekende weg’

16 september 2010 om 00:00 Voorpagina

PRO Sliedrecht stelt in de e-mail, die ook naar Het Kompas is verstuurd, dat dergelijke afspraken met een projectontwikkelaar altijd gemaakt dienen te worden onder het voorbehoud dat de gemeenteraad haar goedkeuring verleent. Tanis beaamt dat in het verleden geen raadsbesluit is genomen. ,,Maar dat is met de wijsheid van nu een gemakkelijke conclusie.”

PRO Sliedrecht wil inzage in overeenkomst SLIEDRECHT - PRO Sliedrecht heeft naar aanleiding van het debat over het Watertorenterrrein, dat plaatsvond tijdens de opiniërende vergadering op maandag 6 september, een aantal kritische vragen gemaild. De oppositiepartij wil inzage in de intentieovereenkomst die in 2003 is gesloten tussen de gemeente en de projectontwikkelaar. Volgens verantwoordelijk wethouder Hans Tanis vraagt de partij naar de bekende weg.

Volgens hem heeft het college gehandeld conform de wens van de gemeenteraad. ,,Althans, een meerderheid van de raad. PRO Sliedrecht kon zich in 2001 niet vinden in de stedenbouwkundige hoofdopzet voor het Watertorenterrein. De andere partijen wel. Het werd besproken in een commissievergadering waarna het is afgetikt. In een besluitvormende raadsvergadering, zoals we dat nu wel doen, is het daarna niet meer aan de orde gekomen.” Wat de projectontwikkelaar wil realiseren past volgens Tanis in het plaatje: ,,Onze speelruimte is gering. De meeste fracties zijn zich daar ook van bewust. In mijn ogen vraagt PRO Sliedrecht naar de bekende weg.” De partij wil weten op welke wijze de gemeente een risico loopt. Als de gemeente haar afspraken niet nakomt dreigt een forse schadeclaim. De projectontwikkelaar heeft juridisch gezien een sterkere troef in handen. ,,De overeenkomst heeft bindende waarde”, aldus de wethouder.

advertentie
advertentie