Twee aanrandingen in Sliedrecht

Voorpagina

De slachtoffers zijn twee vrouwen van 24 en 18 jaar oud. De oudste van de twee werd dinsdag rond 22.00 uur aangesproken door een man, nadat zij op de Rivierdijk een papiercontainer aan de straat had gezet. Hij rende daarop haar woning in waar hij de vrouw betastte. De man vluchtte de woning uit toen het slachtoffer aangaf de politie te bellen. De politie beschikt over het volgende signalement: lichtgetinte man, ongeveer 1.75 meter lang, normaal postuur, ongeveer dertig jaar oud, donkere jas en een verzorgd uiterlijk. Het is mogelijk dat de verdachte enige tijd voor het incident al in de omgeving is geweest.

SLIEDRECHT - Sliedrecht is in enkele dagen tijd opgeschrikt door twee aanrandingzaken. De politie betwijfelt of de daden het werk zijn van een en dezelfde dader, maar sluit dit ook niet uit.

In de tweede aanrandingzaak is het signalement van de dader minder duidelijk. Een 18-jarige vrouw uit Sliedrecht fietste zaterdagavond over de Deltalaan, in de buurt van de supermarkt, toen ze merkte dat iemand achter haar fietste. Bij het fietspad tussen de Prickwaert en de Locksweer ging het mis. De man duwde het slachtoffer de bosjes in tussen een sporthal en de Tolsteeg en betastte haar. De vrouw zag vervolgens kans de verdachte weg te duwen. Hij fietste vervolgens weg. Een getuige probeerde hem nog tegen te houden, maar dat lukte niet.

De politie stuurde na het incident onder andere een SMS-Alert met als bedoeling informatie van getuigen te krijgen. Hieruit kwamen tips die de politie nu onderzoekt. Maar de politie zoekt nog meer getuigen die bijvoorbeeld de verdachte zagen fietsen over de Deltalaan en later bij het fietspad. Over het signalement van de verdachte is weinig bekend. ,,Het is in ieder geval een jongen of jongeman in de leeftijd tussen de vijftien en dertig jaar. Hij heeft donker haar en een tenger postuur. De verdachte droeg onder andere een jas met lichte vlakken”, vertelt politiewoordvoerster Wilma Noordergraaf.

De politie onderzoekt of beide incidenten iets met elkaar te maken hebben. Vooralsnog lijkt dit niet het geval, maar Noordergraaf sluit de mogelijkheid ook niet helemaal uit. Mensen die iets weten over de aanrandingzaken of iets gezien hebben, kunnen bellen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

advertentie
advertentie