Wijngaarden: groter dorpshuis

16 december 2010 om 00:00 Voorpagina

Nu de politieke kogel door de kerk is kan een aanvang worden gemaakt met het voortraject. Zoals de kaarten er nu voor liggen wordt in 2011 een plan van aanpak opgesteld waarna voor het ontwerp en de bouw een architect en een aannemingsbedrijf moeten worden gevonden. Vervolgens wordt in 2012 de gebruikelijke bestemmingsplanprocedure doorlopen. De bouw van het nieuwe dorpshuis start zodoende naar verwachting pas in 2013.

Gemeenteraad stemt in met een nieuwe Haveling WIJNGAARDEN - Verenigingsgebouw De Haveling in Wijngaarden krijgt een nieuw onderkomen aan de Dorpsstraat. De gemeenteraad van Graafstroom gaf maandagavond haar goedkeuring aan het plan van het college van Burgemeester en Wethouders om hiervoor bijna 1,9 miljoen euro uit te trekken.

De Haveling dient als verenigingsgebouw, maar is te klein om alle lokale verenigingen een plek te bieden. Bovendien is het gebouw verouderd en gesitueerd midden in een woonwijk zonder eigen parkeerplaatsen. Bij het nieuwe onderkomen, dat wordt omschreven als een multifunctionele accommodatie, zijn 24 parkeerplekken voorzien. Alsmede een trapveld voor de jeugd dat bij vorst verandert in een landijsbaan zodat in de winter veel sneller de ijzers kunnen worden omgebonden.

De benodigde grond hiervoor dient nog wel te worden aangekocht. Het nieuwe verenigingsgebouw komt pal naast christelijke basisschool De Zaaier. De school kan gebruik maken van het gebouw (bijvoorbeeld voor gym) waarin ook een peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang worden gehuisvest.

Hoewel er drie varianten waren (de andere twee mogelijkheden waren herbouw op dezelfde locatie en een leeg perceel aan de rand van het dorp) stuurde het college aan op deze variant. Met name omdat het centraal is gelegen en er genoeg ruimte is een dorpshuis te bouwen waarin meer verenigingen zich kunnen huisvesten zonder omwonenden met parkeeroverlast op te zadelen.

advertentie
advertentie