'Bedroevend slecht, een drama'

Voorpagina

De kermis ging woensdag 14 mei van start op de parkeerplaats bij de Lockhorst. Terug van weggeweest nadat de vorige kermisexploitant Frank van der Vorst er eerder al geen brood meer in zag op die locatie. ,,De eerste dagen waren nog redelijk. Zaterdag, een dag dat je toch veel mensen verwacht, was al teleurstellend. Na het weekend was het ronduit slecht", zegt Vader. ,,We hebben alles geprobeerd. Eurodagen, een BN'er, clowns. We hebben ook bewust een mooie familiekermis met attracties voor een breed publiek neergezet. Vroeger kwamen de mensen toch wel, wat je ook aanbiedt, tegenwoordig moet je kwaliteit leveren. Maar het heeft niet geholpen. Dit is trekken aan een dood paard. Deze locatie is gewoon niet geschikt voor een kermis."

SLIEDRECHT - Op de laatste dag van de Sliedrechtse kermis maakte exploitant Edwin Vader de balans op. En daar werd hij niet vrolijk van. ,,Er gaan maar heel weinig ondernemers met geld naar huis. Het is echt bedroevend slecht. Een drama", zegt Vader.

'Ingecalculeerd'

De ondernemer wist dat van te voren. ,,We hebben dit verlies ingecalculeerd. We zijn dit project aangegaan met het idee in de toekomst weer te kunnen terugkeren naar het centrum. We hebben daar op voorhand ook met de gemeente over gesproken. Ik zal de gemeente dan ook mijn evaluatie van de afgelopen week sturen en aandringen op een kermis middenin het dorp."

Het Burgemeester Winklerplein blijft voor de exploitant de meest ideale locatie. ,,Ook van diverse ondernemers daar heb ik begrepen dat ze het altijd heel gezellig vonden. Heus niet iedereen is er op tegen. Moet het hele dorp dan zwichten voor een enkeling?"

Het college komt dit najaar met een voorstel aan de raad over de kermis in 2015. Daarmee is nog niet gezegd dat de kermis terugkomt op het Winklerplein. Ook andere locaties worden door het college en de raad bekeken.

advertentie