Van Beest Koninklijk
Van Beest Koninklijk Richard van Hoek

Honderdjarige Van Beest Groep ontvangt predicaat Koninklijk

4 juli 2022 om 15:43 Zakelijk

SLIEDRECHT De Van Beest Groep, toonaangevende fabrikant van hoogwaardige ketting- en staaldraadaccessoires, is Koninklijk. Tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigde Commissaris van de Koning Jaap Smit op 1 juli het predicaat Koninklijk aan CEO Hendrik Kok.

De Van Beest Groep bestaat dit jaar honderd jaar. Wat begon als de kleine smederij van Dirk van Beest in 1922 in de thuishaven van de Nederlandse baggerindustrie Sliedrecht, vlak bij de Rotterdams havens, is uitgegroeid tot een wereldwijde speler in hijs- en hefgereedschappen. Een speler actief in 90 landen, met 180 medewerkers. Kok: ,,Wij zijn ontzettend trots dat we het predicaat Koninklijk mogen voeren. Een echte mijlpaal waar vier generaties Van Beest, de familie is tot op de dag van vandaag nog betrokken, aan hebben gebouwd. We zijn dan ook een echt familiebedrijf waar er niet alleen oog is voor omzet, maar ook voor maatschappelijke betrokkenheid, de zorg voor personeel en de omgeving.”

,,Het predicaat Koninklijk krijg je niet zomaar”, vertelt Kok. ,,In mei 2021 hebben we een aanvraag ingediend via de burgemeester van Sliedrecht aan de commissaris van de Koning. Aanleiding was ons aanstaande honderdjarige jubileum. Na grondig onderzoek over onder andere de financiële gezondheid van het bedrijf, de vooraanstaande positie in de branche, maatschappelijk verantwoord ondernemen, het onbesproken gedrag van de onderneming en haar bestuurders heeft de Koning het predicaat toegekend.

De Van Beest Groep verandert haar naam naar Koninklijke Van Beest Groep en internationaal naar Royal Van Beest Group. Ook krijgt de onderneming als gevolg van de erkenning een nieuw, Koninklijk logo. Kok: ,,Al jaren hanteren we de slogan: Van Beest, your reliable partner. Naar onze klanten toe onderstreept het predicaat die insteek. We zijn een betrouwbare partner en leveren uitmuntende kwaliteitsproducten. We zijn in al die jaren uitgegroeid tot het grote, internationale bedrijf dat we nu zijn, met eigen productiefaciliteiten. We bedienen wereldwijd markten zoals transport en installatie, onshore en offshore constructie en installatie, fabricage en distributiecentra, project wegtransport, mijnbouw, visserij en aquacultuur en defensie.”

,,We hebben de ambitie om verder te groeien”, vervolgt Kok. ,,We zitten niet stil en bewegen ons ook steeds meer naar partijen die de energietransitie mogelijk maken. Daar ontwikkelen we specifieke producten voor. Ook ons productieproces verduurzamen we zoveel mogelijk. Bijvoorbeeld met warmte uit onze smeedprocessen die we weer inzetten voor een vervolgproces, maar ook met zonnedaken. Zo blijven we investeren in vernieuwing. Al honderd jaar lang.”

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie