De beleeftuin bij zorgcentrum Parkzicht werd officieel geopend door meneer Morelissen en Annelies van de Ree, manager van Parkzicht.
De beleeftuin bij zorgcentrum Parkzicht werd officieel geopend door meneer Morelissen en Annelies van de Ree, manager van Parkzicht. Richard van Hoek Fotografie

Beleeftuin zorgcentrum Parkzicht in Sliedrecht officieel in gebruik genomen

9 juni 2023 om 11:56 Zorg

SLIEDRECHT Op donderdag 8 juni is de nieuwe beleeftuin bij zorgcentrum Parkzicht officieel in gebruik genomen. Bewoners en enkele donateurs genoten van een zonovergoten middag in de tuin met muziek van buikorganist en heerlijk ijs van IJsboerderij den Boer.

Een groene beleeftuin was een grote wens van zowel bewoners als medewerkers bij de verbouwing van zorgcentrum Parkzicht. De tuin is tot stand gekomen dankzij gulle donaties van meer dan 20 donateurs, waaronder Bavo Stichting, Rabobank Lek en Merwede, Rotary Sliedrecht, Stichting Kringloopwinkel Sliedrecht, Stichting RCOAK, Vaillant Fonds en Van der Mandele Stichting. Verheij integrale groenzorg heeft de tuin aangelegd en speciaal voor de opening van de tuin schonk Mostert Bloemen uit Sliedrecht een prachtige bloemenslinger.

RUST EN BELEVING

De beleeftuin is ingedeeld in twee delen. Aan de voorzijde van de brug is aandacht voor natuurbeleving, beweging en spel. De achterzijde staat in het teken van rust en ontspanning. Bij het restaurant wordt een gezellig terras aangelegd zodat bewoners vanuit het restaurant zo de tuin in kunnen stappen en – bij mooi weer - gezellig op het terras een kopje koffie drinken of wat eten. Passend bij de visie ‘leven in vrijheid’ is de tuin vrij toegankelijk zijn voor alle bewoners. Door de tuin met een hoge haag af te sluiten, ontstaat er tegelijkertijd ook een veilige en beschutte omgeving.

KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Het einde van de grootschalige verbouwing van Parkzicht komt in zicht. Momenteel wordt de keuken verbouwd en na de zomervakantie zal het restaurant nog worden verbouwd. Richting het einde van het jaar zal de verbouwing compleet zijn en staat er een zorgcentrum dat klaar is voor de toekomst. In zorgcentrum Parkzicht wordt zorg verleend volgens de visie ‘leven in vrijheid’. Het uitgangspunt is dat de deuren open zijn voor bewoners en dat alle bewoners maximale vrijheid kunnen ervaren en beleven.

Info: www.waardeburgh.nl 

Profielfoto Esther Coumans

Esther Coumans

advertentie
advertentie