Naam: Dirk (Dick) van Teulingen (95)

Woonplaats: Torquay (Victoria) Australië. Deze plaats ligt ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Melbourne.

Met wie in het buitenland: Met zijn familie.

In het buitenland: sinds 1950

Waarom naar buitenland? 

,,Ik kreeg voor 1,5 jaar een contract met Volker Baggerwerk in Australië."

Mist het het meest?

,,Wat ik meest mis aan Sliedrecht was mijn familie. Maar ik ben geen geboren Sliedrechter, maar Sliedrecht zit wel altijd in mijn herinneringen."

Heeft u nog contacten in Nederland?

,,Mijn contact in Sliedrecht is met een dochter van mijn broer en haar man Heb Wink. Verder heb ik ook nog een jonge zus; zij woont in Zaandam."

Bent u vaak in Nederland terug geweest?

,,Over de jaren heen heb ik mensen ontmoet die al twee keer heen en weer zijn geweest. Dat is terug naar Holland en weer terug naar Australië. En ja, ik ben verschillende keren in Nederland geweest. De eerste keer was in 1974, samen met mijn vrouw en drie kinderen. Toen wij aankwamen zei mijn vader 'dat was een lang anderhalf jaar'."

Waarom Australië?

,,Ik was net terug in Sliedrecht van 3 jaar en 8 maanden in de marine en mijn werk bij Vink Diesel. En in 1950 hoorde een vriend van mij dat Volker Baggerwerk mensen zocht om voor anderhalf jaar in Melbourne te gaan werken. Zodoende kwam ik hier terecht. Ik kwam hier alleen. Na een jaartje ontmoette ik mijn vriendin, waar ik in 1953 mee getrouwd ben. Toen het werk in Melbourne klaar was, kwam er nog meer havenwerk bij. Inmiddels was het anderhalve jaar allang voorbij en bleef ik in Australië. In 1959 kreeg ik de baan als chf technische dienst in een ziekenhuis in Melbourne. En daar ben ik gebleven tot aan mijn pensioen in 1990."

prive
Foto: prive
The rest of our offspring.