,,Ik kom uit een muzikaal gezin, wat zingen betreft. Mijn ouders, broers en zussen hebben altijd in koren gezongen. Bij mij begon de passie voor muziek toen ik als manneke van vijf, zes jaar een oud traporgel kreeg waar ik op ging spelen. Op mijn 20e ben ik bij een gemend koor in Hardinxveld-Giessendam gaan zingen. Daar zongen we klassieke muziek. Drie jaar lang heb ik bij dit koor gezongen. Daarna trouwde ik, kocht ik een elektronisch orgel en nam muzieklessen. Maar toen ik andere hobby’s kreeg, kwam de muziek op een lager pitje te staan.”

SHANTYKOREN ,,In de jaren ’90 kwam de passie voor muziek weer terug. Ik was op vakantie op Ameland met mijn gezin, in de tijd dat de shantykoren, een soort zeemanskoren, in opkomst waren. Ik zag daar zo’n koor en wat ik zag – mannen met grote baarden en met rouwe stemmen – sprak me erg aan. Ik ging zingen bij Shantykoor Ahoy in Hardinxveld-Giessendam en toen ik het Arkels Visserskoor leerde kennen, ben ik daar in 2004 lid van geworden. En dat ben ik nog steeds. Mijn vrouw vond de muziek net zo interessant als ik en daarom hebben we het hele land rondgereden om Shantyfestivals te bezoeken. Tegenwoordig doen we dit niet meer zoveel en gaat ze alleen zo af en toe nog mee met de band waarbij ik tegenwoordig zit, Sherpherd’s Pie. Tot 2010 heb ik gezongen bij het Arkels Visserkoor. Sinds die tijd ben ik dirigent bij het koor, met veel plezier.”

IERSE VOLKSMUZIEK ,,In 2011 kwam ik in aanraking met Ierse muziek. Mensen uit het dorp benaderden me, omdat ik een trekharmonica had. Het duurde nog even, maar sinds 2014 zit ik bij de band Shepherd’s Pie, waar ik zing, accordeon speel en harmonica. We maken Ierse volksmuziek – we zijn geïnspireerd op The Dubliners. Deze muzieksoort spreekt me zo aan vanwege de historie. Die komt in alle Ierse en Schotse volksmuziek terug. Ik ben nooit in Ierland geweest, maar we weten allemaal waar we over zingen. Doordat we er veel over lezen. Het is eigenlijk pure ellende, maar toch is het erg mooi. We zeggen vaak tegen ons publiek: ‘haal de zakdoeken maar tevoorschijn’.”

SHEPHERD'S PIE ,,Onze band bestaat uit zeven man. In deze vorm bestaan we zes jaar. We hebben elkaar door de jaren heen erg goed leren kennen – je weet wat je aan elkaar hebt. We zijn allemaal oude mannetjes; de oudste is 86 jaar. We komen uit de hele regio en hebben verschillende achtergronden qua religie en politieke voorkeur. Dat is de kracht van de groep, die diversiteit. We hebben best wel eens meningsverschillen, maar we zijn een homogene groep. Het plezier spat eraf wanneer wij optreden ergens in Nederland of in het buitenland. We hebben een ouder publiek, jongeren hebben niets met Ierse volksmuziek, maar dat maakt niet uit want zij zijn zelf ook oud en vinden dat prima.”