Geert van Dijk.
Geert van Dijk. Privé

Geert van Dijk schrijft Bijbels dagboek

29 juli 2021 om 11:12 Mensen

SLIEDRECHT Dominee en columnist voor Kompas Sliedrecht Geert van Dijk heeft een boek geschreven: ‘God maakt geen onderscheid’. Het is een Bijbels dagboek geworden.

door Eline Lohman

Het boek gaat over het hoofdstuk Handelingen 10 uit de Bijbel, met daarin 48 verzen. Geert schreef er 48 overdenkingen bij; een dagboek dat uitgegeven is bij uitgeverij Buijten & Schipperheijn Motief. Geert: ,,Directeur Guido Sneep zei nog waarschuwend: ‘Het moet wel echt bijzonder zijn, want we krijgen zó veel materiaal opgestuurd’. Des te verbaasder was ik toen hij me liet weten dat ze het gingen uitgeven! Dankzij hun vakwerk is het resultaat erg mooi geworden, vind ik.”

Geert heeft vorig jaar een aantal preken gehouden over Handelingen 10 uit de Bijbel. De gedachten die hij daarbij had, heeft hij verder uitgewerkt, in boekvorm. Het zijn korte stukjes geworden, die in een paar minuten tijd te lezen zijn en die stof tot nadenken bieden, volgens Geert. ,,Aan het eind van iedere overdenking staat een vraag om over na te denken. Waarom ik juist voor dit hoofdstuk uit de Bijbel gekozen heb? Dit verhaal gaat over het feit dat de Jood Petrus over de drempel van heiden Cornelius stapt; over dat Jezus voor iedereen is en van dat verhaal ben ik erg onder de indruk geraakt. Het is eigenlijk van begin tot eind spannend en het is allemaal heel herkenbaar. Bijvoorbeeld als het gaat over contact maken met mensen met een heel andere achtergrond en daarbij toch zuiver blijven. De liefde van God is voor alle mensen en dat vind ik een mooie boodschap.”

Het is niet de eerste pennenvrucht van de Sliedrechter. In 2014 schreef hij een proefschrift. ,,Dit is toegankelijker voor mensen dan dat proefschrift dat ik schreef. Het boek is bedoeld voor een publiek dat geïnteresseerd is in de Bijbel. Ik heb veel plezier beleefd aan het schrijven. Als dominee moet je op een toegankelijke manier verhalen overbrengen aan het publiek en dat is precies wat ik met het boek ook gedaan heb. Het schrijven smaakt zeker naar meer.”

Het boek van Geert van Dijk is voor €12.50 te koop, telt 107 bladzijden en is verkrijgbaar bij uitgever Buijten & Schipperheijn Motief en bij veel christelijke boekhandels. Het ISBN-nummer van God maakt geen onderscheid’ is 9789463691178.

Eline Lohman

advertentie
advertentie