Spelende kinderen tijdens minibuitenspeeldag bij Mozartplantsoen.
Spelende kinderen tijdens minibuitenspeeldag bij Mozartplantsoen. Lex van Steenis

Minibuitenspeeldag bij Mozartplantsoen een groot succes

23 juli 2021 om 08:35 Activiteiten

SLIEDRECHT De zon schijnt heerlijk, kinderen glijden over een buikschuifbaan met water en groene zeep, rennen achter elkaar aan met waterpistolen, blazen reuze bellen, spelen voetbal en tekenen met stoepkrijt. De minibuitenpeeldagen van ‘Samen voor Sliedrecht’ zijn weer begonnen. Woensdagmiddag 21 juli organiseerde de stichting de eerste speeldag van deze zomervakantie op het Mozartplantsoen in Sliedrecht. Ook wethouder Piet Vat kwam een kijkje nemen.

door Lex van Steenis 

Tea van Samen voor Sliedrecht: ,, Het is het derde jaar dat we dit organiseren. Alle kinderen uit Sliedrecht zijn welkom om naar de speelmiddagen te komen. Tijdens het spelen zijn de kinderen voorzien van drinken en snoepjes. Ook is het leuk om te zien dat de ouders zo enthousiast meededen met de activiteiten. Sommige spelletjes op het speelveld zijn gebracht door Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht. Daar werken we veel mee samen. Ook zijn we blij met de hulp van de gemeente. Zij zijn enthousiast over alles wat we organiseren en denken met ons mee. Bij het organiseren van de buitenspeeldagen hebben we uiteraard ook rekening gehouden met de veiligheid van de locaties, zodat de kinderen zorgeloos kunnen komen spelen.”

EEN SNOEPJE VAN DE WETHOUDER Wethouder Piet Vat kwam de kinderen een snoepje brengen tijdens de speelmiddag. De wethouder schreef op Twitter: ,,Wat hebben jullie dat weer perfect georganiseerd! Zon, waterglijbaan, waterpistolen en gezelligheid. Het kan niet misgaan. Heerlijk om de kinderen zo te zien genieten! En ja, hoe leuk is het dan om die man die snoepjes uitdeelt nat te spuiten!”

NOG MEER SPEELDAGEN Deze zomervakantie zijn er nog meer minibuitenspeeldagen. Elke woensdagmiddag van 13:00 tot 15:00 staan de vrijwilligers van Samen voor Sliedrecht op verschillende locaties in Sliedrecht klaar en kunnen kinderen weer lekker komen spelen. De dagen zijn op 28 juli bij het veldje bij de Anne de Vriesschool, op 4 augustus Achter de Boog, op 11 augustus bij het Doctor Langeveldplein, op 18 augustus bij het veld achter de Valkhof en 25 augustus is er KNOTSweek op het IJsbaanterrein.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Lex van Steenis

advertentie
advertentie