Mobiele prikpost
Mobiele prikpost Richard van Hoek Fotografie

Mobiele priklocaties in Sliedrecht

26 juli 2021 om 15:05 Column

SLIEDRECHT Van woensdag 28 tot en met vrijdag 30 juli komt de GGD met een mobiele prikpost naar Sliedrecht. Inwoners uit Sliedrecht kunnen zich daar laten vaccineren. Ook is de GGD aanwezig om vragen te beantwoorden. Vooraf aanmelden is niet nodig. De locaties en openingstijden zijn hieronder beschreven.

De mobiele prikpost komt in de wijken Vogelbuurt Noord en Elzenhof. Deze locaties zijn gekozen, omdat er signalen zijn dat bewoners in deze wijken door omstandigheden nog niet gevaccineerd zijn. Dit kan te maken hebben met het niet (goed) begrijpen van de informatie en/of met de afstand tot de vaccinatielocatie. Met de mobiele prikpost in de wijk kunnen deze inwoners op een eenvoudige manier hun vragen te stellen en, wanneer zij dit willen, een vaccinatie halen.

Het geven van informatie over de coronavaccinatie is een belangrijk onderdeel van de mobiele prikpost. Vanuit de GGD zijn bij de locaties onder andere (meertalige) voorlichters, medisch- en administratief personeel aanwezig. Door de inzet van de mobiele prikpost in de wijk hopen GGD en de gemeente dat meer inwoners zich laten vaccineren tegen het coronavirus.

De mobiele prikpost is open van 12.00 uur - 20.00 uur en staat op onderstaande locaties:

Woensdag 28 juli: Parkeerplaats Havikstraat (naast Health Fysic Center)

Donderdag 29 juli: Parkeerplaats Elzenhof (naast het voedselbankterrein)

Vrijdag 30 juli: Parkeerplaats Sperwerstraat (naast de 2 elektriciteitsgebouwtjes)

Op de mobiele priklocaties worden de landelijke richtlijnen opgevolgd. Dit betekent dat de tweede vaccinaties niet wordt gegeven. Hierbij zijn er maar twee uitzonderingen:

Sinds vandaag mogen minderjaren tussen de 12 en 18 jaar hun 2e afspraak naar voren halen mits er wel tussen de eerste en tweede vaccinatie minimaal 21 dagen zit. Die kinderen mogen dus wel naar de mobiele priklocatie komen als ze op of over die 21 dagen zitten.

Alle volwassenen die op de dag dat ze de mobiele priklocatie bezoeken ook diezelfde dag een afspraak hebben staan bij een vaste locatie. Er worden geen bestaande afspraken naar voren gehaald om de periode te verkorten.

Uiteraard kan dit dagelijks veranderen maar tot vandaag zijn dit de richtlijnen.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?




Esther Coumans

advertentie
advertentie