Sliedrecht-Roda Boys
Sliedrecht-Roda Boys Richard van Hoek Fotografie

Sliedrecht vervolgt voorbereiding met winst op Roda Boys

23 augustus 2021 om 15:04 Voetbal

SLIEDRECHT Het laatste deel van de voorbereiding op de nieuwe competitie en bekertoernooien is op zaterdag 21 augustus begonnen met een 3-1 zege van Sliedrecht in de oefenwedstrijd tegen Roda Boys.

door Joop den Hartog

Onder drukkend warme weersomstandigheden wist Sliedrecht de tweede klasser Roda Boys de gehele wedstrijd onder controle te houden. De eerste helft was op de laatste vijf minuten na geen al te best schouwspel. Veel onzuiverheden, veel balbezit, maar ook balverlies maakten er een tamelijk saaie eerste helft van.

Tot in de 40e minuut een snelle aanval door het midden een prachtig doelpunt opleverde, waarbij Dennis Verhoef de hoge bal koppend teruglegde op de opkomende Justin Beemsterboer die hier wel raad mee wist (1-0). Nog voor de pauze een omgekeerde situatie toen Beemsterboer de bal teruglegde op Verhoef die beheerst afrondde (2-0).

Na rust ging ieder er weer eens goed voor zitten, maar het spel verzandde al weer snel in plichtsgetrouw rondspelen van de bal. Zo nu en dan werd er wel een kans gecreëerd, maar de afwerking liet steeds te wensen over. Toch gaf de actieve Dennis Verhoef de stand na een klein uur spelen een wat beter aanzicht toen hij bij de eerste paal geraffineerd een voorzet van Van Harlingen koppend afrondde (3-0).

Toen tien minuten voor tijd Chris Boom zich verslikte in een terugspeelbal kon Roda Boys zelfs nog tegenscore. Toch waren er voldoende lichtpuntjes voor trainer Dennis v.d. Steen: “We hebben niets weggegeven en wat andere manieren geprobeerd om te scoren. Dat is in de beginfase niet gelukt, maar later zeker wel. Hieruit kwamen onder andere de eerste twee doelpunten. We hebben niet alleen over de intentie van winnen gesproken maar ons meer op details gefocust. Inderdaad, gezien het vele balbezit hebben we te weinig gescoord. Nog niet iedereen is topfit en terug van vakantie, dus we gaan ons na volgende week zaterdag richten op het bekervoetbal.

Zaterdag 28 augustus speelt Sliedrecht uit een oefenpartij tegen Heerjansdam, aanvang 14.30 uur.