Afbeelding
Joop Keesmaat

Anton Huijzer in het huwelijk getreden

24 augustus 2021 om 15:18 Mensen

SLIEDRECHT Oud-Sliedrechter en voormalig PvdA fractievoorzitter Anton Huijzer is afgelopen zaterdag officieel in het huwelijk getreden met Yvonne Rijsdijk. Een paar jaar geleden ontmoetten zij elkaar ‘op het werk’ en vonden elkaar al snel meer-dan-leuk. Daarna besloten ze om samen te gaan wonen en verhuisden vorig jaar naar het Brabantse Klundert, waar ook de huwelijksceremonie plaatsvond in het schitterende evenementencentrum De Stad Klundert, gevestigd in de voormalige – geheel gerenoveerde – Joannes de Doperkerk (1803) .

De huwelijksceremonie werd geleid door een andere bekende Sliedrechter – Peter de Borst – die voor deze gelegenheid was aangesteld als buitengewoon trouwambtenaar, die later diezelfde middag, ook bewees een ervaren en bevlogen verhalenverteller te zijn. Met een schitterende zelfverzonnen, legende over ‘Anthonius de Gewone’ deed Peter de Borst haarfijn de maatschappelijke betrokkenheid van Anton en Yvonne uit de doeken.
Toen ook de ‘Franse broertjes’ Chemours en Dupont nog even in de legende voorbij kwamen en Anthonius de Gewone uiteindelijk in Klundert terechtkwam, werd – met gave woorden – op fijnzinnige wijze duidelijk gemaakt, dat er met Anton Huijzer een markante en maatschappelijk betrokken Sliedrechter uit ons dorp is vertrokken.

Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie