Tessa Visser (3) met de doorloopactie op aangeven van Steven Bakker.
Tessa Visser (3) met de doorloopactie op aangeven van Steven Bakker. Bernadette Struijk

Een voortvarende competitiestart voor Merwede/Multiplaat

12 september 2021 om 19:34 Korfbal

SLIEDRECHT Precies 11 maanden geleden speelden het vlaggenschip van Merwede/Multiplaat de laatste competitiewedstrijd op het veld. Eindelijk was het dan zo ver, de eerste competitiewedstrijd ging weer van start tegen KV Juliana. Aan de zijlijn van Juliana zat een bekend gezicht. Oud Merwediaan Lars Bras zag dat zijn ploeg niet opgewassen was tegen het sterkere Merwede/Multiplaat, wat met 24-11 de eindstand bepaalde.
Alvorens speelde Merwede/Multiplaat 2 zijn eerste wedstrijd tegen Oranje Wit (D) 3. Het team onder leiding van Theo Struijk en Eric Netten had meer verdiend, echter bleef het steken op een gelijkspel. Eindstand 15-15.

De toegestroomde toeschouwers brachten meerdere malen hun handen op elkaar, Dennis van Eijl en Rianne Swets wisten in de 2e minuut beiden een doelpunt op het scorebord te krijgen. De equipe van Raymond Mollet ging fel van start, bracht de nodige energie en had verdedigend de zaken goed op orde. Dit resulteerde een kwartier voor de rust in een groot gat tussen beiden teams, 11-3. Voorafgaand werden er veel kansen gecreëerd en zo nu en dan flitsende aanvallen bekroond tot een doelpunt. Juliana wist vooral van afstand de bal door de korf te krijgen. Tijdens de resterende minuten van de eerste helft werd er nog steeds gescoord door beiden ploegen waar de rood-witten met de stand van 14-4 kon uitrusten in de vernieuwde sportkantine.

De thuisploeg schoot net zoals de eerste helft weer uit de startblokken. Sanne de Jong en Robbert Bakker hadden hun vizier op scherp en troffen doel vanaf afstand. Na een doelpunt van Juliana vond Twan van de Wetering met een leep balletje zijn teamgenoot Vincent Bakker die beheerst afrondde. Na de 17-5 was de strijd definitief gestreden en dit bracht een wat slordige periode met zich mee. Over en weer werd er nog wat gescoord tot de prima leidende scheidsrechter bij 24-11 het eindsignaal liet horen. Merwede/Multiplaat heeft zijn eerste overwinning te pakken en mag tevreden zijn met het vertoonde spel.

Zaterdag gaat Merwede/Multiplaat bij CKC Kinderdijk op bezoek en vangt de wedstrijd aan om 15:30 uur. Ook het 2e team speelt op Sportpark Molenzicht en zullen starten om 14:00 uur.

Scores Merwede/Multiplaat: Dennis van Eijl 5, Rianne Swets 4, Steven Bakker 3, Robbert Bakker 3, Tessa Visser 2, Twan van de Wetering 2, Vincent Bakker 2, Sanne de Jong 2, Jeffrey van Son 1.