Dennis Verhoef neemt het vijandelijk doel onder vuur
Dennis Verhoef neemt het vijandelijk doel onder vuur Joop Hartog

Sliedrecht poule winnaar districtsbekertoernooi

19 september 2021 om 11:30 Voetbal

SLIEDRECHT Door een 2-2 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen De Zwerver uit Kinderdijk, is Sliedrecht zaterdag 18 september poule winnaar geworden in de voorronde van de KNVB districtsbeker. Omdat de eerste twee wedstrijden al werden gewonnen was Sliedrecht al verzekerd van plaatsing voor de volgende ronde.

door Joop Hartog

GOED COMBINATIESPEL Een voorspoedige start van Sliedrecht bracht al snel een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Dennis Verhoef en halverwege de eerste helft zorgde centrale verdediger Sem v.d. Pijl via een mooie kopbal zelfs voor 0-2. Het leek een gemakkelijke wedstrijd te worden, maar De Zwerver was niet van plan zich weg te laten spelen. Met vaak goed combinatiespel, gecombineerd met het nodige fysieke tegenwicht kwam De Zwerver binnen het half uur goed terug. Een verre ingooi zorgde voor verwarring in de Sliedrecht defensie waarvan gretig werd geprofiteerd (1-2).

OMSTREDEN STRAFSCHOP In de tweede helft was het een gelijk opgaande strijd met mogelijkheden voor beide teams. Sliedrecht wisselde wat spelers die niet 100% speelfit waren en De Zwerver was duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. Via een enigszins omstreden strafschop, waarbij van Kraaij zijn tegenstander naar de grond zou hebben getrokken (of omgekeerd ??) kon De Zwerver een klein half uur voor tijd alsnog scoren (2-2). In de slotfase moest keeper Donatz van Sliedrecht nog met een prima redding zijn team voor een nederlaag behoeden, maar met het gelijkspel waren uiteindelijk beide teams tevreden. Naast Sliedrecht is door deze uitslag ook De Zwerver doorgestroomd naar de volgende bekerronde.

START NIEUWE COMPETITIE Dinsdag 21 september speelt Sliedrecht voor de grote TOTO-KNVB beker in Nijkerk tegen Sparta Nijkerk, aanvang 20.00 uur. Vanaf zaterdag 25 september start de nieuwe competitie 2021/22 met een uitwedstrijd voor Sliedrecht tegen S.V.L. uit Langbroek.