Plaatsen struikelstenen
Plaatsen struikelstenen Richard van Hoek Fotografie

Struikelstenen in Sliedrecht gelegd voor Merwedegijzelaars Van der Knaap en De Bruin

20 september 2021 om 11:08 Historie

SLIEDRECHT Burgemeester Jan de Vries legde zaterdag twee Struikelstenen. De stenen zijn ter nagedachtenis aan de Merwedegijzelaars Jacob van der Knaap (Julianastraat, ter hoogte van nr. 24) en Gerrit Gijsbertus de Bruin (Wilhelminastraat, ter hoogte van nr. 11).

De legging van deze twee stenen stond eerder gepland voor woensdag 11 november 2020, maar kon toen vanwege de geldende maatregelen niet doorgaan. Omdat de Duitse kunstenaar Gunter Demnig niet alle gecancelde steenleggingen opnieuw kan plannen, zijn de stenen op 18 september door Struikelstenen Sliedrecht gelegd.

Vanaf 2017 zijn er in totaal al 35 stenen geplaatst. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk 41 stenen gelegd worden.

Vanwege de coronamaatregelen vond de legging deze keer in besloten kring plaats. Tussen 4 en 24 oktober kan er weer op Stichting Struikelstenen Sliedrecht worden gestemd bij de Rabo ClubSupport actie. Ook dit jaar stelt Rabobank Merwestroom € 100.000,- beschikbaar om te verdelen onder alle aangemelde verenigingen en stichtingen. Het beschikbaar gestelde bedrag wordt evenredig verdeeld aan de hand van het aantal stemmen dat elke ‘club’ ontvangt. Om te kunnen stemmen moet men wel lid zijn van de Rabobank, dit lidmaatschap is gratis en eenvoudig aan te vragen via www.rabo-clubsupport.nl.

Info: www.struikelstenensliedrecht.nl.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie