Rita van Ferneij overhandigt de snoezelprojector aan een medewerker van verpleeghuis Overslydrecht.
Rita van Ferneij overhandigt de snoezelprojector aan een medewerker van verpleeghuis Overslydrecht. Vrienden van Waardeburgh

Vrienden van Waardeburgh schenken snoezelmaterialen aan Overslydrecht

24 september 2021 om 11:47 Zorg

SLIEDRECHT Leo Kopperlaar en Rita van Ferneij hebben vrijdag 17 september namens de Vrienden van Waardeburgh vijf bubbelbuizen en een lichtprojector overhandigd aan de bewoners van verpleeghuis Overslydrecht. Deze snoezelmaterialen bieden bewoners met vergevorderde dementie veel plezier.

Naarmate dementie vordert, leeft iemand steeds meer in zijn of haar eigen wereld. Daardoor wordt het vaak een grotere uitdaging om contact te maken. Een goede manier om dit toch te bereiken, is door de zintuigen te prikkelen. Dat is precies wat de snoezelmaterialen doen.

ZINTUIGEN PRIKKELEN De bubbelbuis is een lange buis gevuld met water waarin luchtbellen zachtjes en bubbelend omhoog zweven. Van onderaf worden de bellen in wisselende kleuren belicht. En als je goed luistert, hoor je het zachte geluid van de bubbels. De projector maakt kleurrijk licht op het plafond en de muur. Je kunt ernaar blijven kijken. Beide materialen trekken de bewoners met dementie uit hun eigen bubbel, prikkelen de zintuigen en geven rust.

De stichting Vrienden van Waardeburgh heeft als doel om het leven en welzijn van de bewoners van Waardeburgh zorgcentra nog aangenamer te maken. Dit doet zij door kleinschalige projecten te financieren die niet uit reguliere budgetten kunnen worden betaald. Dankzij donaties kunnen deze wensen vervuld worden. Kijk voor meer informatie op www.waardeburgh.nl/vrienden

Esther Coumans

advertentie
advertentie