Afbeelding
vv Sliedrecht

Sliedrecht weet kansen niet om te zetten in doelpunten

3 oktober 2021 om 11:10 Voetbal

SLIEDRECHT Legio kansen en geen doelpunten. Dat was het trieste resultaat voor Sliedrecht in de verloren thuiswedstrijd tegen Breukelen FC. De gasten, die slechts twee kansen nodig hadden om met een 0-2 zege aan het langste eind te trekken, kwamen mede dank zij goed keeperswerk van hun goalie Sem van Steenis, heel goed weg tegen Sliedrecht dat op alle fronten verzuimde (veel) doelpunten te maken.

En de start zag er veelbelovend uit, want na 8 minuten had de voorsprong voor Sliedrecht eigenlijk al een feit moeten zijn, toen een combinatie tussen Beemsterboer en Boom door laatstgenoemde binnen geschoten leek te worden, maar doelman Van Steenis voorkwam dat. ,,Als zo’n bal er in valt, speel je een makkelijkere wedstrijd, dan kunnen wij wat achterover leunen en moeten zij komen, maar nu gingen wij jagen en te gehaast de lange bal spelen”, was het commentaar van Dennis van der Steen na de wedstrijd. Maar ook andere kansen werden niet op waarde afgemaakt en als klap op de vuurpijl kwam via een corner zelfs op slag van rust het tegendoelpunt, toen de bal in het vijfmetergebied niet werd weggewerkt door Donatz en Nick van Nieuwkerk vrij kon inkoppen (0-1).

Na de handvol kansen voor rust kwam er in de tweede helft weinig of geen verandering. De eerste tien minuten kregen diverse Sliedrecht spelers opgelegde kansen, maar het zat ook niet erg mee, terwijl bij een tegenstoot een venijnig schot in de bovenhoek van Nasser el Aissati door Mathijs Donatz tot hoekschop moest worden verwerkt. En weer kwam er een corner, en weer werd uit een vrijwel identieke situatie gescoord, toen na een klein uur spelen opnieuw vanaf 3 meter vrij kon worden ingekopt door Tony Lammerts (0-2). Ook hier zag het in verdedigend opzicht niet goed uit.

Vanaf dat moment werden met enkele tussenpozen spelers gewisseld om het tij te doen keren. De kansen bleven zich opstapelen, maar het zat echt niet mee. Net over, net naast, net te kort of net keeper van Steenis. Er kwam altijd wel wat tussen. Maar Breukelen maalde daar niet om en was uiteindelijk de gelukkige winnaar, omdat zij wel de spaarzame kansen benutten en Sliedrecht met lege handen achterlieten. Zaterdag 9 oktober kan Sliedrecht zich revancheren en speelt dan de altijd beladen uitwedstrijd tegen W.N.C. uit Waardenburg, aanvang 14.30 uur