Vrije trap van aanvoerder Bas van Stokkom.
Vrije trap van aanvoerder Bas van Stokkom. Joop Hartog

Gehavend Sliedrecht wint opnieuw

7 november 2021 om 11:14 Voetbal

SLIEDRECHT Een door blessures geteisterd Sliedrecht heeft zaterdag 6 november in Zaltbommel tegen Nivo Sparta opnieuw de volle winst behaald. Met 0-2 werd van een eveneens door blessures geplaagde tegenstander gewonnen in een zeer matige wedstrijd, waarvan de eerste helft zelfs het predicaat “bar slecht” krijgt.

door Joop Hartog

Een gezapige start van de wedstrijd beloofde al niet veel goeds. Weinig overtuiging en slordig spel van beide kanten. Nivo Sparta is de eerste helft geen enkele keer in de buurt van de Sliedrechtse keeper Donatz gevaarlijk kunnen worden. De Sliedrechtse kansen bleven beperkt tot twee doelpogingen van verre afstand die hun richting misten. Het spel bleef veelal beperkt tot het middenveld met veel foute passes en balverlies.

ELAN KWAM TERUG In de pauze is er door trainer van der Steen wat geschoven in de opstelling en kwamen twee verse wisselspelers in het team om de wedstrijd een wending te geven. Dat lukte prima, want binnen vijf minuten had spits Justin Beemsterboer de 0-1 al binnengekopt op aangeven van Roy van ’t Hoog. Het elan kwam direct terug in de ploeg en met name de rushes van Danny van Laarhoven, die steeds Beemsterboer bediende, brachten regelmatig Nivo Sparta aan het wankelen.

LOS ZAND Halverwege de tweede helft kreeg Sliedrecht een unieke kans om de voorsprong uit te bouwen toen Van Laarhoven werd gevloerd in het 16-metergebied. De toegekende strafschop werd door Beemsterboer wel hard ingeschoten, maar prima gekeerd door doelman Tom Stupers. Tien minuten voor het eindsignaal maakte Sliedrecht het karwei af, toe opnieuw Justin Beemsterboer zijn tegenstander van zich afschudde en 0-2 scoorde. In de eindfase kwamen nog enkele dikke scoringskansen, maar aan beide zijden was de pijp leeg. Trainer/coach Dennis van der Steen typeerde deze wedstrijd als volgt: ,,Zeer matig, waarvan de eerste helft gewoon slecht. Het hing als los zand aan elkaar. Na de rust heeft de ploeg zich herpakt en zag ik de automatismen weer terug in het spel.”

Zaterdag geen competitievoetbal, maar dinsdag 9 november speelt Sliedrecht thuis voor de regionale beker tegen hoofdklasser Achilles Veen, aanvang 20.00 uur.