Afbeelding
Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (41)

12 november 2021 om 08:30 Activiteiten

SLIEDRECHT Dat vind ik nou eens heel leuk! Ik krijg een berichtje van de 7-jarige Esther de Jong. Ze weet waar mijn zoekfoto te vinden is. En ze heeft het nog goed ook. Ik had vorige week als zoekplaatje de afbeelding van 2 ibissen op de gevel van het gebouw ‘De ibis’ gebruikt.

door Albert de Coster

Nu zullen er vast wel mensen zijn die zich afvragen waar dat gebouw zich bevindt. Esther schrijft dat het in de Reigerlaan staat. Naast Parkzicht. Maar de plaquette met de vogels is daar niet te zien, want die creatie van Frank Nix hangt hoog aan de gevel aan de Lijsterweg tegenover het Feitsmapark.

Een andere inzender wist me te vertellen dat er in de hal van het gebouw nog een beeld van Frank Nix te zien is. Maar tja, dat weet ik natuurlijk niet, want ik heb nog lang niet de leeftijd om daar te gaan wonen. Maar ik zal er binnenkort toch eens een blik naar binnen werpen.

Dat mijn rubriek veel reuring teweeg zou brengen had ik natuurlijk nooit kunnen vermoeden. Er schijnen lezers te zijn die halverwege de week de e-paper editie van het Kompas angstvallig in de gaten houden, want die komt eerder uit dan de papieren versie. In de schuur worden dan de elektrische fietsen startklaar gezet en zodra vanuit huis een ‘GO’ wordt gegeven gaan de echtelieden gezwind op pad om de locatie te traceren.

En dan kom ik toch nog even terug op die jeugdige Esther. Misschien dat jij - en met jou andere schoolkinderen - je juf of meester zover kan krijgen om zo nu en dan de plaatselijke kunst onder de aandacht te brengen. Voor kunst hoef je echt niet naar een museum. Het is gewoon op de hoek van de straat te vinden.

Soms is mijn foto in de klas bruikbaar en kunnen jullie hem gebruiken tijdens de les. (Zoals de ibis: wat is dat voor vogel, waar komt hij voor, wat eet hij, hoe groot is hij, welke soorten zijn er, wat vonden de Egyptenaren er vroeger van?)

Nu het toch over kinderen gaat kan ik natuurlijk niet om een afbeelding heen die als onderwerp heeft: ‘Haasje over’ Ziet u dat nog op schoolpleinen? Volgens mij kunnen de meeste kinderen dat niet eens meer. Ik zal tijdens de pauzes eens bij de diverse scholen gaan kijken. Jullie zijn gewaarschuwd!

Weet u wat meer over deze foto te vertellen, mail dan uw antwoord naar zoekfotosliedrecht@gmail.com. 

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie